Løsriv deg fra rutinene

Det går mot drømmepåske over store deler av landet. La oss si du velger å nyte godvære hjemme i påsken. Du tenker kanskje at det blir kjedelig, at meningen med ferie er å glemme hvilken dag det er? Det stemmer i og for seg, men det er også mulig å få til hjemme. Det handler om å bryte ut av rutiner og legge vekk hverdagens plikter. 

Du kommer et stykke bare ved å slå av telefonen og å sette på feriesvar på e-posten. Om du i tillegg tar fri fra middagsplanleggingen, og i stedet bestiller take away eller går på den nærrestauranten du alltid har hatt lyst til å prøve, er du langt på vei. 

Ta tilbake nærområdet

Vi tar oss sjelden tid til å utforske områdene nært hjemmet, og disse nedprioriteres ofte til fordel for charter-, fjell- eller storbytur. Med påskegul sol på himmelen og noe varmere i været, er det vanskelig å trå feil - hvis du ikke bare blir sittende hjemme i sofaen da. Utforsk nærområdet eller bare nyt feriedagene fra verandaen.


Tre ting du kan gjøre med familien

Påsken går også under betegnelsen «den stille uke», men det betyr ikke at fartsfylte aktiviteter er utelukket. Pakk bagen og dra til nærmeste svømmehall – og bad til hele gjengen har fått svømmehud. For de tøffeste kan årets første utebad være et alternativ.

Kom dere ut på tur – vi tør påstå at du ikke har sett alt nærområdet har å by på. Ta en oppdagelsesferd, og ta dere tid til å stoppe opp. Usikker på hvor dere skal dra? Sjekk ut.no for gode turtips: Det er gratis – og så hyggelig, da.

Tilbring en dag med dyr! Vi er heldige i Norge, med en rekke besøksgårder det er mulig å besøke. Tilbudet varierer fra landsdel til landsdel, og et kjapt googlesøk gir deg svar på hva som finnes i nærheten av deg. 


Tre ting du kan gjøre med kjæresten eller vennegjengen

Legg ut på eventyr – sett dere i bilen, og avtal hvor lenge eller hvor langt dere skal kjøre. Kanskje ender dere opp et sted dere ikke visste at fantes. Om du ikke har bil er tog/buss et godt alternativ.

Mange museer holder åpent i påskeuka – sjekk ut hvilke utstillinger som vises, og dra dit med åpent sinn. Er det kjedelig, kan dere jo se på folk i stedet. Om du ikke er «museumstypen» kan kino være et fullgodt alternativ.

Tilbring en hel dag i byen. Avtal med venner at dere alle velger ett sted å besøke. Det kan være alt fra kafeer og restauranter til en benk på et rolig sted med fin utsikt. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Tre ting du kan gjøre alene

Inviter deg selv på middag til naboen, eller inviter selv. For å gjøre en helkveld av det, ta med brettspill og litt ekstra marsipan. 


Gå på skattejakt på biblioteket. Påskeferie er for mange ensbetydende med kriminelt godt lesestoff. Om du har et bibliotek i nærheten, kan du plukke med deg titlene du ellers ikke har hatt tid til å lese.

Unn deg litt luksus! De fleste byer har en svømmehall, og om du er ekstra heldig finner du også et spa. Synk ned i det varme vannet og nyt! Opplevelsen kan jo for eksempel toppes med en lunsj og noe godt å drikke på et sted du aldri før har besøkt.

God påske!