Som småbarnsfar, er Even Aasheim, kjent med at det er mange innkjøp som skal gjøres til både store og små. Men nå skal shoppingen foregå på en litt annen måte: Lommeboka ligger hjemme. Det samme gjør bankkortene.

Nå skal han nemlig teste hvordan det er å bruke Apple Pay fra Danske Bank når praktiske innkjøp skal gjøres.

- Jeg vil ikke kalle meg selv en teknolog, men jeg synes det er kult å prøve ut nye ting. Det høres jo utrolig lettvint ut. Man har jo stort sett telefonen med seg uansett hvor man drar, men det er fort gjort å glemme igjen bankkortet sitt hjemme, sier Aasheim.

Les mer om hvor enkelt det er med Apple Pay fra Danske Bank

Både enkelt å installere og betale

Det første steget for Aasheim – og alle som bruker Apple Pay for første gang – er å legge til kortet i appen. Og det er gjort på en – to – tre i Danske Banks mobilbank eller gjennom Apple Wallet.

Etter å ha fulgt den enkle bruksanvisningen, oppsummerer Aasheim installasjonen på denne måten:

- Wow, det var faktisk veldig enkelt.

Og med det var han klar for sin første handletur med Apple Pay fra Danske Bank. Turen går til en velassortert klesbutikk på et kjøpesenter. Etter å ha funnet seg en pen genser til helgens bursdagsfeiring, er det på tide å betale.

Aasheim finner frem sin iPhone og legger den ved kortterminalen i butikken. I løpet av noen få strakser står det «Godkjent» på terminalen.

- Det gikk kjapt og knirkefritt, det må jeg si!

Ønsker du å teste ut Apple Pay? Klikk her!

Apple Pay - enklere enn forventet

Du kan bruke Apple Pay fra Danske Bank i alle butikker som har kontaktløs betaling – og det fungerer på samme måte som kontaktløse kort. Det er blitt mer eller mindre standard i de fleste butikker å tilby kontaktløse løsninger, spesielt etter koronapandemien slo ut for fullt.

Gjennom hele handlerunden inne på kjøpesenteret har butikkene tatt imot Aasheims telefon som om det skulle være et bankkort. Og med det har han fått handlet noen gave til bursdagsbarnet og vintersko til sin seks år gamle sønn – uten å ha med hverken kort eller kontanter.

- På forhånd så tenkte jeg at dette skulle gå greit. Jeg hadde blitt overrasket hvis det ikke fungerte, men det viste seg jo å være enda enklere enn jeg hadde forventet, sier Aasheim.

Men det er ikke bare at det er lettvint. Den smarte betalingsløsningen har også en annen positiv effekt.

Hvorfor betale med Apple Pay?

  • Du betaler kontakløst, raskt og effektivt.
  • Beløpsgrensene er de samme som ved betaling med chip.
  • Apple Pay fungerer i fysiske butikker, apper og i nettbutikker.
  • Fungerer med iPhone 6S og nyere modeller, samt Apple Watch.

Smooth og sikkert

- Tidligere har jeg hatt en mappe på telefonen med kortene mine i, men det fører jo til at mobilen blir mye større og klumpete. Nå som den er borte, innser jeg jo hvor tynn og smooth denne iPhonen egentlig er, sier Aasheim.

Apple Pay fra Danske Bank er trygt og sikkert. Kortnummeret ditt lagres aldri av Apple og deles heller ikke med butikkene. For Aasheim føles det tryggere å betale med mobilen enn med kortet. 

- Jeg ble svindlet da jeg mistet kortet mitt i utlandet for noen år siden. Det er enklere å holde styr på telefonen enn det er med bankkort. Og i tillegg er det jo veldig vanskelig for uvedkommende å få tilgang til det som ligger på selve mobilen, sier Aasheim.

Aasheim slipper å bekymre seg for å miste bankkortet sitt med det første – for det blir trolig liggende hjemme fra nå av.

- Jeg kommer nok bare til å bruke Apple Pay nå som jeg fikk testet og sett hvor enkelt det er, konstaterer Aasheim.

Slik legger du til kort i Apple Pay: 

I mobilbanken

1. Trykk på "kort" i toppmenyen.

2. Velg bankkortet du vil legge til.
Trykk på "Legg til i Apple Wallet".

3. Følg anvisningene. Vent et øyeblikk.

I Apple Wallet

1. Velg "Legg til kort".
Trykk "fortsett" og scan ditt bankkort

2. Skriv inn kortets sikkerhetskode. Trykk "neste".

3. Aksepter vilkår og betingelser. Godkjenn via SMS.

Har du ikke kort i Danske Bank?

Bestill kort