- Dette er uvanlige tider, og mange har helt sikkert hatt høye skuldre i det siste, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand.


Hun mener at selv om det blir en annerledes påskeferie i år, kan det være en mulighet for å koble av og finne roen etter noen stressende uker.

- Det er masse morsomme ting å finne på hjemme i påska

Thea Olsen
Forbrukerøkonom
Danske Bank

- Vi kan verken reise eller dra på hytta, så da gjelder det å være kreative. Dra nytte av nærmiljøet, og ta med hele familien på tur med god niste som man kan bake på forhånd, sier Tvetenstrand.

 

Boller og pizzasnurrer er to av forslagene forbrukerøkonomen kommer med, som kan gjøre at barna trives bedre på tur i nærområdet. Pakk en sekk med niste, pølse og lompe, og dra en tur ut i marka og lag bål. Kanskje også ta med en liten påskeoverraskelse i sekken?

 

- Det er viktig å beholde de påsketradisjonene som fortsatt er mulig i disse tider. Kvikk lunsj og Solo på skitur i marka høres jo ut som det er påske! Husk også å holde avstand til andre når man er ute på tur i disse tider, smiler Tvetenstrand.

Cecilies beste bypåsketips

  • Dra nytte av nærområdet. Kom dere ut i skog og mark!
  • Legg bort skjermer, ta frem brettspill og bøker!
  • Digital kvalitetstid med venner/slekt på Skype og FaceTime.
  • Unn deg noe ekstra. Hjemmespa eller lag ekstra gode middager!
  • Koble av og finn roen.

Smittevernstiltakene fra regjeringen har gjort det vanskelig å besøke slektninger og venner. Påsken er vanligvis en høytid hvor familier drar på hytta, kanskje med vennepar eller slekt, de yngre drar til store skianlegg som Hemsedal og Trysil for afterski og moro, og mange er generelt mer sosiale enn man er til hverdags.

 

- Nå må man løse det på andre måter, sier forbrukerøkonom Cecilie og fortsetter:

 

- Skype er kjempesmart for å holde kontakten. Etter en skitur kan man gå inn igjen, ringe opp venninnene på videochat og ta afterskien over Skype.

 

Det viktigste er å unne seg noe man ikke gjør til hverdags, ettersom de fleste av oss kommer til å feire påsken hjemme. Kjøp gode råvarer og bruk ekstra lang tid på middag, og lag noe dere ikke gjør til vanlig.

 

- Dette er også tiden for å legge bort skjermer for hele familien. Ta frem en god bok, brettspillene og til og med strikkingen, sier forbrukerøkonomen.