Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand

Mange nordmenn tar seg fri i forbindelse med skolebarnas høstferie. Dette er en kjærkommen pause for folk flest når høsten smyger seg på og det fortsatt er to lange måneder til jul.

Men er det mulig å ta en uke fri hele familien uten at det koster skjorta?

- Selvsagt, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand og smiler.

Her er hennes beste tips for familiene som har tenkt å være hjemme i høstferien.

1. Ta i bruk skog og mark! Skogstur er en fin aktivitet for voksne og barn, særlig når været er fint og høstfargene er i anmarsj. Man kan stoppe på ei hytte og ta seg en kopp kaffe og et skolebrød, eller smør egen medbrakt mat og ha termosen i sekken. ut.no har mange gode turtips!

2. Overnatting i naturen kan være spennende for hele familien. Har du ikke telt eller lavvo? Lån av en venn, eller lei i en sportsbutikk.

3. Er det lenge siden du har vært på severdighetene rundt om i byen din? Nå kan det være tid for å være turist i egen by. Museer, koselige kafeer og parker, alt dette er fint å besøke i høsteferien! Her går det an å se på VisitNorway for tips! 

4. Hva med en tur i svømmehallen eller på kino? Slike aktiviteter er god underholdning for hele familien og koster ikke allverden.

5. Hvis det ikke frister å dra på kino kan man lage hjemmekino. Pop popkorn, tenn levende lys og sett dere i sofaen med en god film. Kanskje man også skal la barna bake noe godt eller lage mat?

6. Man kan også kose seg innendørs med brettspill eller kort. Slikt blir det lite tid til i en travel hverdag, men høstferien passer perfekt til å samle familien til et slag Monopol, for eksempel! (PS: En viss fare for å ødelegge husfreden)

7. Google og Facebook kan hjelpe til! Det arrangeres mange aktiviteter rundt omkring hele tiden. Sjekk ut arrangementer nær deg ved hjelp av Facebook! Dette kan være alt fra utstillinger til konserter.