Det er noe eget med ildsjeler – disse menneskene som har et brennende engasjement for andre. Mennesker som, til tross for trang økonomi og motgang, går langt for å hjelpe andre. Tina Strandheim fra Kyrksæterøra er et slikt menneske. Gjennom å ta inn hjemløse katter – for å gi dem pleie og omsorg – har lille Tina med det store hjertet reddet mang en firebent venn.


- En seier for kattene

Dyrlegeregningene betaler Tina med donasjoner fra engasjerte følgere, og store deler av dagen (og hjemmet) hennes går med til å gjøre livet bedre for kattene. Slikt blir lagt merke til, og da årets Skulderklapp ble avsluttet, var Tina og hennes organisasjon, Potespor i hjertet, blant de med aller flest stemmer. Totalt ble det kåret seks Skulderklapp-vinnere, i tre kategorier. Av disse gikk Tina helt til topps i kategorien «Utfordrer/ildsjel», og vant dermed 60.000 kroner i premiepenger. Det har betydd mye for både henne og kattene.

– At Potespor i hjertet ble stemt frem som vinner, betyr at folk har tro på at det går an å hjelpe dyr. Det er ikke alltid like enkelt å drive med dette, uten noen form for offentlig støtte. Jeg synes pengepremien først og fremst er en seier for kattene. Nå kan jeg gjøre hverdagen bedre for flere. Det er jo pengene – aldri viljen – det står på, forteller Tina.


Hva er Skulderklapp?

Danske Bank deler ut inntil 60.000 kroner til mennesker som vil mer, tør mer og som utgjør en forskjell – ja, som gir det lille ekstra.

Vi kårer vinnere innen tre kategorier;
"Kunnskap og kultur", "Veldedig formål" og "Idrettskultur og breddeidrett".

Les mer om Skulderklapp og nominer din kandidat her

Digital dugnad

Potespor i hjertet er en ideell organisasjon, stiftet i juli 2015. Som en av de minste dyreorganisasjonene i Midt-Norge, er ildsjelene bak helt avhengige av donasjoner fra frivillige for å klare å dekke de daglige utgiftene.

– Dette er på mange måter livsverket mitt. Det er arbeidet med kattene som gir meg motivasjon til å stå opp om morgenen – tanken på at jeg faktisk utgjør en forskjell. Ja, jeg føler meg rett og slett bedre når jeg gjør noe godt for andre. Og så er jeg heldige, som har mange som heier på meg. Uten de som stemmer og bidrar, kunne ikke jeg gjort det jeg gjør. Jeg har ikke æren alene, vi er et team. Det blir nesten som en digital dugnad, sier Tina.

Vil alltid finnes vanskeligstilte katter

På Facebook har Potespor i hjertet mer enn 6 000 følgere. Det rører Tina, som er vant til å måtte svare på spørsmål om hvorfor hun har valgt å hjelpe katter, og ikke andre dyr – eller mennesker.

– Dette er ikke noe jeg gjør fordi det er artig. Det er ingen hobby, men et brennende engasjement for noen som er så små at man fort ikke legger merke til dem. Mange ser folkene, men ikke så mange ser dyrene, og jeg fant fort ut at det var kattene som hadde størst behov for hjelp. Jeg håper jo at jeg en dag slipper å gjøre det her, men det kommer aldri til å skje – det vil alltid finnes vanskeligstilte katter, forteller Tina.

– Det som er så utrolig bra med Skulderklapp, er at det gir helt alminnelige folk muligheten til å få midler til å holde på med det de brenner for.

 Tina Strandheim, Potespor i hjertet

Skulderklapp utgjør en enorm forskjell

Hverdagen har endret seg betraktelig etter Skulderklapp, forteller Tina. Ikke bare er kilovis med bekymringer løftet fra skuldrene hennes, hun føler også at flere har fått øynene opp for arbeidet Potespor i hjertet gjør.

– Det som er så utrolig bra med Skulderklapp, er at det gir helt alminnelige folk muligheten til å få midler til å holde på med det de brenner for. De fleste frivillige organisasjoner jobber jo for at noen andre skal få det bedre, og da er det ikke bare oss pengene går til, men så utrolig mange flere. Det at en bank tar seg tid til å tenke på alle dem som til vanlig ikke vises, det er så bra. Det utgjør en enorm forskjell, fastslår Tina.

 

Drivkraft, pågangsmot og viljestyrke

Ildsjelen er ikke i tvil om hvilke råd hun ønsker å gi til mennesker som ønsker å hjelpe andre, og som strekker seg langt for å utgjøre en forskjell:

– Du må først og fremst ha drivkraften – stort pågangsmot og viljestyrke. Og så må du tro på at «dette skal jeg få til». Sett deg inn i hva som kreves, og be om hjelp når du behøver det!
Det er så viktig å snakke med erfarne folk, og det er ikke tvil om at samarbeid tar deg lengre. Frivillig arbeid er ikke så mye å leve av, men det er noe som heter at du kan leve lenge på luft kjærlighet – og det stiller jeg meg bak, avslutter Tina.

 

Les mer om Skulderklapp her