Mest lest nåStudenter jobber ved siden av studiene

Slik gjør du deg attraktiv som student

I et samfunn hvor flere og flere tar høyere utdanning handler det ikke lenger bare om karakterer for å bli attraktiv på jobbmarkedet. Du må skille deg ut.

En forsikring mot høyere låneutgifter

Ønsker du mer forutsigbarhet, kan fastrentelån være løsningen for deg. Du vil da få en fast rente på lånet ditt i perioden du ønsker og er med det sikret mot overraskende renteendringer. 

Avhengig av hjelp fra foreldre for å kjøpe bolig? Du er ikke alene

Visste du at dagens pensjonister var i gjennomsnitt 32 år da de kjøpte sin første bolig? Foreldregenerasjonen, de som er rundt 50 år i dag, var 28 år og i dag er den gjennomsnittlige førstegangskjøperen 26 år.

Slik får du studielånet til å vare

Nå er endelig storstipendet kommet, men mange studenter sliter med å få endene til å møtes gjennom skoleåret. Enkle grep nå ved semesterstart kan gjøre studentøkonomien sunnere. Disse 8 tipsene hjelper deg på god vei.

Få økonomien på rett kjøl etter ferien

Ble sommerferien dyrere enn planlagt? Slik får du orden på lommeboken etter sommerutskeielsene.

Leie din første bolig? Dette bør du passe på

Er du blant dem som skal flytte til høsten? Enten du har fått skoleplass i en ny by, eller skal flytte hjemmefra for første gang, er det noen ting det lønner seg å ha klart.

Bruk ferien til å lære ungene om penger

Sommerferien er en glimrende anledning til å snakke med barn om penger, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt. Når budsjett og forbruk handler om antall is per dag i tre uker, blir det straks litt artigere å lære seg noe fornuftig.

Smart bruk av ferie- og skattepenger

Juni er en måned mange forbinder med utbetalinger av ferie- og skattepenger. Feriepengene får de fleste utbetalt til lønningsdag denne måneden. I følge Skatteetaten kan åtte av ti forvente seg skatt til gode og første pulje får skatteoppgjøret 27. juni. 

Lønnsomme tips for bryllupsgjestsesongen

Har du og din kjære fått deres fjerde bryllupsinvitasjon for året? Slik unngår du en økonomisk bryllupsgjestskvis.

Andre tema