Del

Kjøpe eller leie skiutstyr?

For mange er vinterferie synonymt med skiturer i alpinanlegg eller skog og mark. Men dagen i skibakken kan bli dyr, i alle fall om du må leie skiutstyret eller velger å kjøpe nytt.  

Hvor ofte vil du få bruk for skiutstyret? Det er spørsmålet du må stille deg før du går til anskaffelse av nytt alpinutstyr. Har du lengre vei til nærmeste alpinanlegg og får ikke stått på ski annet enn i vinter- og påskeferie, vil naturlig nok kostnaden per skitur bli høy om du velger å investere i nytt utstyr.

Alternativet er å leie skiutstyret i skibakken. For en voksen som har stått noe på ski før koster dette rundt 400,- for én dags leie. Under har vi samlet leieprisene fra noen av de mest populære skisentre.

Priser på leie:*

Oppdal: 400,-
Hemsedal: 330,-
Oslo Vinterpark: 410,-
Norefjell: 400,-
Trysil: 395,-

 
*(Ski, sko, staver. Medium kvalitet for de som har kjørt noe tidligere) 

Når du leier skiutstyr, er det naturligvis ikke helt nytt utstyr du leier. Synes du det er greit å leie, kan du like godt kjøpe brukt fra for eksempel Finn.no. Her ligger det i skrivende stund 9 600 artikler i kategorien alpint og 1 923 artikler under snøbrett. Her finner du kun sko og ski, men også komplette skipakker til rundt 500-lappen. 

Skal du stå på ski mer enn to dager i løpet av en sesong, vil det for mange lønne seg å kjøpe brukt. Selv om det er brukt av andre, holder nok utstyret fortsatt i flere år til. Har du gjort et brukt-kupp kan du også selge utstyret videre etter et par sesonger.

Sjekk også:
- Kjøp og salg-grupper på Facebook
- Facebook Marketplace
- Lokale bruktsalg og loppemarked

Andre har også lest: