Starte AS - Trinn for trinn

Når du har bestemt deg for å starte AS venter det praktiske ved opprettelse av selskapet. Nedenfor finner du en sjekkliste for deg som skal starte AS.

Slik starter du AS 

 • 1. Utarbeide stiftelsesdokumenter

  Det første du må gjøre er å opprette et stiftelsesdokument. Dokumentet skal inneholde vedtekter, styresammensetning, antall aksjer og aksjens verdi. Dette kan du gjøre i altinn.

 • 2. Signer stiftelsesdokumentene
  Dokumentene må signeres av de som skal opprette selskapet. Signeringen kan foregå digitalt i altinn eller på papir.
 • 3. Bestill banktjenester og send stiftelsesdokumenter

  Når stiftelsesdokumentene er signert er tiden inne for å bestille de banktjenestene du har behov for. Er du usikker på hva du trenger er du velkommen til å kontakte våre rådgivere for veiledning på chat, telefon eller mail. Underveis i kundeetableringen laster du opp de signerte stiftelsesdokumentene.

   

  Bestill banktjenester

 • 4. Motta kontonummer, signer bankavtalen og sett inn aksjekapital
  Vi sender deg kontonummer og bankavtale for signering. Når bankavtalen er signert kan eierne sette inn aksjekapitalen for selskapet. Denne må være på minimum 30 000 kr. Når hele aksjekapitalen er innbetalt sender du oss en henvendelse slik at vi kan bekrefte at aksjekapitalen er satt inn. 
 • 5. Motta og last opp bekreftelse på innbetalt aksjekapital
  Vi sender deg en bekreftelse på innbetalt aksjekapital som du videre laster opp på altinn. Legg også inn Danske Banks organisasjonsnummer 977 074 010 slik at vi kan bekrefte denne. Bekreftelse av aksjekapital er gebyrfritt hos oss. 
 • 6. Signering av bank, regnskapsfører eller revisor
  Banken signerer på bekreftelse av innbetalt aksjekapital i altinn. Om du har valgt en annen registreringspliktig enn banken,  for eksempel revisor eller regnskapsføre, må vedkommende signere. 
 • 7. Signer på samordnet registermelding i altinn
  Signer selskapsdokumentene i altinn.
 • 8. Motta organisasjonsnummer og send dette til banken
  Du vil nå motta organisasjonsnummer fra Brønnøysundregisteret. Saksbehandlingstiden i Brønnøysundregisteret varierer og du kan følge prosessen her. Når du har mottatt ditt organisasjonsnummer ber vi om at du informerer oss slik at vi kan aktivere banktjenestene du har bestilt.  
 • 9. Selskapet er registrert

  Gratulerer, du har nå opprettet et aksjeselskap! 

   

  Enten du har en klar plan for veien videre, eller du er usikker på hva som er neste steg for deg og din bedrift, så er våre rådgivere her for å bistå deg i de små eller store valgene du står ovenfor. Kontakt oss gjerne på (+47) 987 06030 eller 06030@danskebank.no. 

Denne listen er kun ment som en veiledning og ikke som en komplett oversikt over alle mulige relevante forhold. Vi anbefaler deg å også søke ekstern rådgivning om temaer som skatt, selskapsform eller andre forhold. Du kan også snakke med en av rådgiverne i Danske Bank. 

Bli kunde

* Vi anbefaler å ha stiftelsesdokumentene klare når du velger " Bli kunde". Alternativt kan du ettersende disse