Hylleselskap i Danske Bank 

På denne siden finner du informasjon om våre rutiner rundt hylleselskap. Siden er for deg som har kjøpt et hylleselskap og ønsker å komme igang med bruk av banken alternativt avslutte forholdet.

Siden kan også benyttes av utvalgte samarbeidspartnere som har inngått avtale med Danske Bank om etablering av nye hylleselskap. 

Kom i gang med bruk av Danske Bank 

Har du kjøpt et hylleselskap og ønsker å benytte Danske Bank? Du har allerede konto og her kan du bestille nettbank og andre produkter, samt besvare lovpålagte spørsmål.

1. Bestill produkter

Til deg som skal avslutte forholdet i Danske Bank

Har du kjøpt et hylleselskap og skal benytte en annen bank enn Danske Bank som bankforbindelse? Da ber vi deg fylle ut skjema og laste opp dokumenter for å få utbetalt det innestående og avslutte selskapets konto.

Fyll ut skjema, last opp dokumenter  or  Complete form, attach documents 

Dokumenter som skal fylles ut, signeres og lastes opp (Documents to complete and attach)

Til advokaten - Etablering av hylleselskap

 1. Bestill konto for innskudd av aksjekapital (signert stiftelsesdokument og vedtekter sendes til banken).
  Last opp dokumenter
 2. Banken returnerer kontonummer. Kontoen er åpen for innbetaling av aksjekapital men sperret for uttak.
 3. Advokatselskapet gir beskjed til banken når aksjekapital er satt inn på konto. Send e-post til bedriftsservice@danskebank.no.
 4. Banken returnerer bekreftelse på innskutt aksjekapital. Kontoen sperres deretter for ytterligere innskudd. 
 5. Advokatselskapet laster opp bekreftelsen i Altinn og registrerer informasjon om selskapet.
 6. Banken (alternativt revisor) bekrefter aksjekapital i Altinn.
 7. Organisasjonsnummer mottas og sendes til banken.
 8. Organisasjonsnummer registreres i bankens systemer. Etableringsgebyr på NOK 2.000,- trekkes fra hylleselskapets konto (eller i henhold til avtale).

Salg av hylleselskap

 1. Advokatselskapet inngår avtale med kjøper om salg av hylleselskapet.
 2. A) Dersom kjøper ønsker å videreføre kundeforholdet i Danske Bank skal det gjennomføres kundekontroll etter overdragelse. Se "Kom i gang med bruk av Danske Bank" over.
  B) Dersom kjøper ikke ønsker å videreføre kundeforholdet i Danske Bank eller om dette er uavklart, informeres banken via e-post til bedriftsservice@danskebank.no. Banken overfører innestående på hylleselskapets konto til klientkonto hos advokatselskapet. Dette kan tidligst skje  når organisasjonsnummer er tildelt, og senest på det tidspunktet avtale om salg av hylleselskap er inngått. 
 3. Advokat eller kjøper anmoder om avslutning av konto. Oppdraget signeres av økonomimedarbeider eller person med en rolle i henhold til firmaattest. Det forutsettes at saldo på konto er 0 kroner.
 4. Kundeforholdet avsluttes.

OBS! Dersom banken ikke får beskjed om at hylleselskapet er solgt, og ny eier tar direkte kontakt for å få innestående utbetalt, må kundekontroll foretas. Kjøper henvises da til å fylle ut skjema og laste opp dokumenter som beskrevet over.