Trygghet å vite

Det er mange gode grunner til å sjekke forsikringer i disse dager. Flere står uten jobb, det er mye usikkerhet omkring ferieavvikling og bestilte ferier, og ikke minst bekymring rundt egen helse. Med mer tid til overs tar mange tak i ting som ellers blir satt på vent. Dette har også Tryg forsikring fått oppleve. Flere tar kontakt i disse dager for å forhøre seg om innholdet og dekningene i forsikringene de allerede har. To spørsmål går igjen: Er forsikringene gode nok? Hva dekker forsikringene egentlig?

Usikkerhet rundt reiseforsikring

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra kunder på at de ikke visste hvilke dekninger de har. Dette er dessverre helt vanlig, sier Anne Methi, senior kunderådgiver i Tryg.

- Forsikring koster penger, men som med de fleste produkter kan innholdet variere.
Anne Methi, Senior kunderådgiver i Tryg

I det siste har forsikringsselskaper spesielt opplevd stor pågang omkring reiseforsikring. Mange tror de er dekket for alt som er reiserelatert, men dette er ikke alltid tilfellet. For eksempel kan reiseforsikring via arbeidsgiver fort vise seg å være begrenset til å kun gjelde bedriftsrelaterte reiser. Derfor er det også helårs reiseforsikring som anbefales når rådgiverne fra Tryg er i dialog med kundene.

- En helårs reiseforsikring dekker deg når du forlater hjemmet, og er nyttig å ha selv på kortere turer, bekrefter Anne Methi.

Få oversikt

Det beste du selv kan gjøre er å sørge for å få en god oversikt over hva du har av forsikringer og hva du trenger. Mange har forsikring via sine ansattgoder, fagforeninger eller kundeforhold, og kan fort være unødvendig dobbelforsikret.

- Det er viktig å være bevisst på hva du er dekket for om uhellet er ute. Forsikring er et lavinteresseprodukt, men kjøper du en PC sammenligner du modeller, og ser på egenskaper i tillegg til pris. Slik burde du også se på forsikringene dine, sier Anne Methi.

- Sett deg derfor godt inn i hva dine forsikringer dekker, og finn ut hva du trenger privat, oppfordrer hun.

Folk har endret fokus

Methi får støtte fra avdelingsleder Eirik Blakstad i Tryg Forsikring, som også merker at folk har fått et annet forhold til forsikringene sine den siste tiden.

- De vi er i kontakt med er mer opptatt av sine nærmeste og lurer på hvordan de er forsikret med tanke på helse, reise og personlig økonomi, forteller avdelingslederen.

– Vi snakker derfor mye med kundene om hvilke forsikringer de har og hvilke de bør ha. I en usikker økonomisk tid for mange, vil folk føle seg trygge på at de er dekket dersom noe uforutsett skulle skje. Da er det fint å kunne gi kundene våre en trygghet gjennom god rådgivning på hva de trenger i sin livssituasjon, avslutter Eirik Blakstad.

Innholdet er levert av Tryg

Det lønner seg å bruke kundefordelene

Er du usikker på hvilke forsikringer du har, og hvilke du bør ha?

Som Danske Bank-kunde får du gode rabatter og flere fordeler på forsikringer hos Tryg. Snakk med en hyggelig rådgiver for en gjennomgang av forsikringene du faktisk trenger, og hvilke fordeler du får som kunde.

Les mer om fordelene dine