Alle lønnsmottakere og pensjonister mottar skattemeldingen digitalt på skatteetaten.no. Noen få andre, blant annet representanter for dødsbo, vil motta skattemeldingen på papir fra april av. Du vil få beskjed når din skattemelding er sendt deg med opplysninger om hvor du skal logge deg inn for å finne den.

Leveringsfrist skattemelding

Leveringsfristen for skattemeldingen er som vanlig 30. april. For næringsdrivende, og deres ektefeller, er leveringsfristen den 31. mai.

Får du restskatt, kan du vurdere å betale et tilleggsforskudd til Skatteetaten innen den 31. mai. På denne måten unngår du renter på restskatten.
Se informasjon om tilleggsforskudd hos Skatteetaten her.

Se opp for svindel

ced010ec-88cd-43fd-95fb-0ed0d1b2149d

Ikke rukket å sjekke skattemeldingen din ennå? Det er høysesong for svindel. Se videoen med vår egen svindeljeger, Ingrid Grav som kommer med noen gode råd for å unngå svindel.

Les mer om hvordan du kan beskytte deg mot svindel

 

Sjekk at alt er riktig på skattemeldingen

Det er viktig å sjekke at alt som er forhåndsutfylt faktisk er korrekt. Dersom man er uoppmerksom og glemmer å endre en feil, kan dette i verste fall gjøre at du får tilleggsskatt om det er inntekter eller formue som ikke har kommet med, eller du får en tilleggsregning for skatt (på folkemunne kalt "baksmell") som du kunne vært foruten.

Det er mange som ikke sjekker at informasjonen som står på skattemeldingen er riktig, men husk at selv om Skatteetaten får mye informasjon tilsendt, er det ikke alltid de får med seg alt. Bruk derfor noen minutter på å sjekke at all informasjon som er registrert på deg stemmer med dine årsoppgaver og andre forhold.

Du finner årsoppgaven fra Danske Bank i nettbanken under "Brev og avtaler" > "Elektroniske brev" > "e-Boks" eller i mobilbanken under "Meny" > "e-Boks".

Når skattemeldingen er ferdig utfylt og sendt inn, vil Skatteetaten behandle skattemeldingen din. Skal du ha penger tilbake varierer det hvor lang tid dette tar, men skatteoppgjør sendes ut nesten hele året, fra mars til november.