På pallen i kåring av årets beste unge ledere

Danske Banks Kjersti Krog tok en solid tredjeplass under kåringen av årets unge leder. Åpenhet og konstruktive samtaler er noen av hennes tips til et fredelig og fruktbart arbeidsklima. 

- En ansatt som gir av seg selv, og som er en positiv bidragsyter i praten blant kolleger, blir gjerne lyttet til.
Kjersti Krog
Leder Business Direct, Danske Bank

- En ansatt som gir av seg selv, og som er en positiv bidragsyter i praten blant kolleger, blir gjerne lyttet til, sier Kjersti Krog, leder for Business Direct i Danske Bank, i et intervju med Dagbladet.

Tidligere i år fikk hun tredjeplass i Assessits årlige kåring av Norges beste unge ledere. Krog synes det var både lærerikt og morsomt å få være med på prosessen rundt kåringen. - Opplevelsen ga meg mer selvinnsikt, tøffe utfordringer, og masse motivasjon til å fortsette arbeidet vi er i gang med i vår avdeling, sier hun.

Årets Unge Ledere har vært gjennomført hvert år siden 2009. Årets Unge Ledere er basert på solid internasjonal forskning, resultatene som har blitt innhentet har inngått i forskningsprosjekter og blitt presentert på internasjonale konferanser.

– Tilbakemeldingene jeg fikk med meg etter dette var nyttige, og er noe jeg tar med meg. I tillegg var det interessant å få lese tilbakemeldingene fra mine ledere og medarbeidere i 180 graders vurderingen som jeg tar med meg videre i utviklingen av mitt lederskap, sier Kjersti Krog.

For å skape et bedre arbeidsklima verdsetter Krog åpenhet, men påpeker at det viktig å være bevisst hvilket fora man tar opp hva i. Positive budskap bør gjerne tas opp i plenum, mens man bør ta kritikk eller uenigheter på tomannshånd med sin leder – slik at man ikke drar med kolleger i negativ retning og er samtidig proaktiv på løsning.

- Det eldste, men beste trikset er å prate sammen. Lag gode rammer for samtalen. Gå en tur istedenfor å møtes på kontoret; prat på forhånd om hva som skal til for at det skal bli en konstruktiv avtale. Vær åpen om hva som oppleves vanskelig i relasjonen, og diskuter på likeverdig grunnlag hva som skal til for å bedre forholdet, sier ledertalentet.

Alle foto: Assessit

Hva måles i Assessits kåring? 

  • Personlige evner og potensiale: Personlighetstester og evnetester.
  • Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon: 180 graders vurdering fra leder, medarbeidere og selvrapportering.
  • Observert kompetanse: Kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner, observert gjennom utvalgte case og simuleringsøvelser.