- En ansatt som gir av seg selv, og som er en positiv bidragsyter i praten blant kolleger, blir gjerne lyttet til.
Kjersti Krog
Kjersti Krog
Leder Business Direct, Danske Bank

- En ansatt som gir av seg selv, og som er en positiv bidragsyter i praten blant kolleger, blir gjerne lyttet til, sier Kjersti Krog, leder for Business Direct i Danske Bank, i et intervju med Dagbladet.

Tidligere i år fikk hun tredjeplass i Assessits årlige kåring av Norges beste unge ledere. Krog synes det var både lærerikt og morsomt å få være med på prosessen rundt kåringen. - Opplevelsen ga meg mer selvinnsikt, tøffe utfordringer, og masse motivasjon til å fortsette arbeidet vi er i gang med i vår avdeling, sier hun.

Årets Unge Ledere har vært gjennomført hvert år siden 2009. Årets Unge Ledere er basert på solid internasjonal forskning, resultatene som har blitt innhentet har inngått i forskningsprosjekter og blitt presentert på internasjonale konferanser.

– Tilbakemeldingene jeg fikk med meg etter dette var nyttige, og er noe jeg tar med meg. I tillegg var det interessant å få lese tilbakemeldingene fra mine ledere og medarbeidere i 180 graders vurderingen som jeg tar med meg videre i utviklingen av mitt lederskap, sier Kjersti Krog.

For å skape et bedre arbeidsklima verdsetter Krog åpenhet, men påpeker at det viktig å være bevisst hvilket fora man tar opp hva i. Positive budskap bør gjerne tas opp i plenum, mens man bør ta kritikk eller uenigheter på tomannshånd med sin leder – slik at man ikke drar med kolleger i negativ retning og er samtidig proaktiv på løsning.

- Det eldste, men beste trikset er å prate sammen. Lag gode rammer for samtalen. Gå en tur istedenfor å møtes på kontoret; prat på forhånd om hva som skal til for at det skal bli en konstruktiv avtale. Vær åpen om hva som oppleves vanskelig i relasjonen, og diskuter på likeverdig grunnlag hva som skal til for å bedre forholdet, sier ledertalentet.

Alle foto: Assessit

Hva måles i Assessits kåring? 

  • Personlige evner og potensiale: Personlighetstester og evnetester.
  • Utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon: 180 graders vurdering fra leder, medarbeidere og selvrapportering.
  • Observert kompetanse: Kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner, observert gjennom utvalgte case og simuleringsøvelser.