Saldo og disponibelt beløp

Hvis det er forskjell på «Saldo» og «Disponibelt beløp» så kan det skyldes at det er reservert beløp på kontoen din, eller at du har et kredittkort.

 • Hvorfor blir ikke reservasjonen borte fra kontoen?

  Hvorfor blir ikke reservasjonen borte fra kontoen?

  Du kan oppleve at reservasjonen blir liggende med «Venter» på kontoen. Hvis et butikk ikke kan levere varen som er bestilt, og de ikke annullerer reservasjonen, så fjernes den ikke fra kontoen før den utløper. 

  Ta kontakt med butikken for å få de til å annullere kjøpet og slette reservasjonen.
 • Hvorfor er det en reservasjon på et lite beløp på kontoen?

  Hvorfor er det en reservasjon på et lite beløp på kontoen?

  Når du registrerer kortet ditt til tjenester på nettet er det vanlig at de som tilbyr tjenesten sender en reservasjon på et lite beløp på 1 kr eller 1 EUR for å se at kortet er gyldig. Beløpet blir aldri belastet kontoen og reservasjonen blir stående til den utløper – vanligvis 7 dager.

  Beløpet i reservasjonen påvirker den disponible saldoen på konto inntil den utløper.

  Du kan se reservasjonen øverst i listen av transaksjoner på kontoen, og i detaljbildet kan du se når den ble opprettet og når den utløper. 
 • Når blir reservasjonen slettet?

  Når blir reservasjonen slettet?

  Reservasjonen blir slettet når beløpet er bokført på kontoen. Hvis du returnerer en vare skal butikken annullere kjøpet og på den måten slette reservasjonen.

  På detaljbilde for reservasjonen kan du se når den ble opprettet og når den utløper.
 • Kredittkort

  Kredittkort

  På kredittkort får du innvilget en kredittgrense som du kan benytte deg av. Det du har brukt utgjør saldo på kontoen. På den måten vil saldo og disponibelt beløp være forskjellige.