Sparing og investering

Hva sparer du til? Hvor lenge skal du spare? Svarene på disse spørsmålene er avgjørende for hvilken spareform du bør velge. Over tid kan det være mer fornuftig å spare i fond eller på aksjesparekonto. Er det snakk om en buffer for uforutsette utgifter, kan vanlig sparekonto være et mer riktig valg.

Usikker på hva du bør velge? Vi hjelper deg å skreddersy den beste løsningen for deg og dine behov.

Kjøp og selg fond selv

Har du allerede Aksjesparekonto (ASK) eller VPS kan du selv kjøpe og selge fond i både nettbank og mobilbank. Usikker på hvordan du gjør det? Se vår guide.

Slik kan du kjøpe og selge fond

Klar for å investere?

Du finner et godt utvalg fond i Danske Bank. Har du Aksjesparekonto eller VPS-konto, og vet hvilke fond du vil investere i, kan du gjøre det med noen få tastetrykk via vår fondsoversikt.

Til fondsoversikten

Stine B. Mellevold

Stine Bromseth Mellevold
Spare- og investeringsrådgiver Danske Bank

Meld deg på gratis investeringskurs

Krever ingen forkunnskaper om investering.

Vil du få mer ut av sparepengene dine? Bli med på investeringskurs i Danske Bank med spare- og investeringsrådgiver Stine Bromseth Mellevold og andre eksperter. Fra 23. mai til 8. juni vil du i løpet av sju korte kurs lære deg alt du trenger for å komme i gang.

  • 23. mai kl. 11.00: Intro til investering - lær å investere
  • 25. mai kl. 11.00: Hva betyr de ulike begrepene?
  • 30. mai kl. 11.00: Investering i fond vs investering i aksjer
  • 31. mai kl. 11.00: Hvordan forvaltes investeringene dine - indeksfond vs aktive fond
  •  1. juni kl. 11.00: Hvordan kjøpe og selge fond i Danske Bank?
  •  7. juni kl. 11.00: Svingninger i markedet - hva gjør jeg?
  • 8 . juni kl. 11.00: Bærekraftige investeringer - hva er det og hvorfor skal jeg bry meg?

PS: Får du ikke sett det live? Er du påmeldt sender vi deg opptaket etterpå, så ser du det når det passer deg.

Les mer om investeringskurset

Jeg vil delta

Innholdet er utarbeidet av Danske Bank. Det er Finanstilsynet som fører tilsyn med våre markedsaktiviteter i Norge. Informasjonen regnes som markedsføring og er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser. Historisk avkastning er ingen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Informasjonen er ikke ment som en personlig anbefaling til mottageren. Ønsker du personlige investeringsråd anbefaler vi å ta kontakt med banken. For en fullverdig beskrivelse av de ulike produktene og tjenestene, henvises det til prisliste, produktark, prospekt og nøkkelinformasjon til de aktuelle verdipapirfondene. Investor anbefales å sette seg grundig inn i disse dokumentene før en investering foretas.

Se løsninger som kan passe for deg*

om å investere. risiko.

 

*Danske Bank tilbyr et utvalg av produkter fra både konserninterne og eksterne produsenter og er en ikke-uavhengig rådgiver. Som følge av at vi ikke tilbyr periodisk revurdering av egnetheten knyttet til dine investeringer, oppfordres du til å kontakte oss dersom det skjer endringer i din situasjon som kan ha betydning for dine investeringer.

For å kunne investere hos oss, må du være etablert med kort/kontoprodukt.

Se oversikt over våre kundeprogrammer her

Les også