Sparing og investering

Hva sparer du til? Hvor lenge skal du spare? Svarene på disse spørsmålene er avgjørende for hvilken spareform du bør velge. Over tid kan det være mer fornuftig å spare i fond eller på aksjesparekonto. Er det snakk om en buffer for uforutsette utgifter, kan vanlig sparekonto være et mer riktig valg.

Usikker på hva du bør velge? Vi hjelper deg å skreddersy den beste løsningen for deg og dine behov.

Se løsninger som kan passe for deg*

Jeg har
velg
5.000 - 100.000
100.000 - 300.000
500.000 - 1mio
1mio - 5mio
5mio+
i
velg
Pensjon
Andre penger
og jeg kan
velg
lite
litt
mye
om å investere.
Jeg ønsker
velg
ingen
liten
medium
høy
risiko.

 

*Danske Bank tilbyr et utvalg av produkter fra både konserninterne og eksterne produsenter og er en ikke-uavhengig rådgiver. Som følge av at vi ikke tilbyr periodisk revurdering av egnetheten knyttet til dine investeringer, oppfordres du til å kontakte oss dersom det skjer endringer i din situasjon som kan ha betydning for dine investeringer.

Kjøp og selg fond selv

Har du allerede Aksjesparekonto (ASK) eller VPS kan du selv kjøpe og selge fond i både nettbank og mobilbank. Usikker på hvordan du gjør det? Se vår guide.

Slik kan du kjøpe og selge fond

Klar for å investere?

Du finner et godt utvalg fond i Danske Bank. Har du Aksjesparekonto eller VPS-konto, og vet hvilke fond du vil investere i, kan du gjøre det med noen få tastetrykk via vår fondsoversikt.

Til fondsoversikten

Skal du velge sparekonto eller investering?

Når du velger spareform er det viktig å tenke tidshorisont. Skal du spare over tid er det viktig å tenke over hvilken avkastning du kan få av dine sparepenger. I filmen under forteller forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand hvorfor det kan være fornuftig å vurdere alternativer til sparekonto når du har en lang tidshorisont.

8d933e7f-00090252-3db98293

Se hvordan inflasjon påvirker dine sparepenger i vår inflasjonskalkulator.

Prøv inflasjonskalkulatoren

Les også