Utsettelse av avdragsbetaling:

  • Innvilges som hovedregel om boliglånet er innenfor 60 % av boligens verdi
  • Mulighet for individuell gjennomgang om boliglånet er høyere enn 60 % av boligens verdi

*Husk at du må ha din BankID tilgjengelig for innlogging

Hva er avdragsfrihet?

Hver gang du mottar en regning for terminbeløpet på boliglånet består det totale beløpet av renter, avdrag og termingebyr.

  • Renter er beløpet du betaler til banken for at de låner deg pengene.
  • Avdrag er beløpet du betaler ned på selve gjelden din.
  • Termingebyret dekker bankens kostnader ved å administrere lånet ditt.

Avdragsfrihet betyr at du i en periode kun betaler renter og gebyrer på boliglånet, og ikke avdragene. Det vil si at du fortsetter å betale kostnadene ved å ha et lån, men velger å utsette nedbetalingen av selve lånet.

For at banken hurtigst mulig skal få behandlet din søknad om avdragsfrihet ber vi om at du fyller ut skjemaet her: Søk om avdragsfrihet.

Fordeler og ulemper ved avdragsfrihet

Avdragsfrihet er en midlertidig løsning, men kan komme godt med i vanskelige tider med økonomiske utfordringer. En periode med avdragsfrihet gir deg muligheten til å få litt økonomisk pusterom.  

Ulempen med avdragsfrihet er at du forskyver nedbetalingen på selve lånet, og dermed blir den totale kostnaden på lånet høyere. I tillegg vil månedlig terminbeløp etter avdragsfri periode øke. Dette for å opprettholde opprinnelig avtalt nedbetalingstid på lånet.

Et godt tips er å starte å betale avdrag igjen så fort økonomien tillater det – du trenger ikke vente på at den avdragsfrie perioden er over.

Banken står klar til å hjelpe deg

Dersom du havner i en situasjon som gjør det vanskelig å betale på boliglånet ditt, bør du ta kontakt med oss så snart som mulig.
Sammen finner vi en løsning som best for deg – enten det inkluderer avdragsfrihet eller ikke.