Aksjer

Kjøp og salg av aksjer er spennende og utfordrende. Aksjehandel passer for deg som er interessert i muligheten for høy avkastning, men er klar over at det foreligger en risiko for å tape penger.

 

 

Bilde av aksjehandel i nettbank Danske Bank

Handle aksjer i nettbank

I både vår mobil- og nettbank kan du handle aksjer, se gevinster, følge markeder og få varsling når en aksje endrer kurs. 

Vi tilbyr blant annet: 

 • Handle aksjer på Oslo Børs og andre globale markeder
 • Kursinformasjon fra en rekke markeder
 • Nyheter fra Reuters
 • Analyse fra Danske Equities

Å handle aksjer i nettbanken krever en viss forkunnskap, og er forbundet med høy risiko. Vi anbefaler at du setter deg godt inn i tilgjengelige analyser og hvilken risiko aksjehandel er forbundet med. 

Visning av gevinst og tap ikke tilgjengelig for enkelte aksjer

Slik kommer du i gang

1. Først må du opprette en konto for å oppbevare dine aksjer. Er aksjen din notert på Oslo Børs anbefaler vi at du oppretter en aksjesparekonto. Dersom den ikke er det, må du opprette en verdipapirkonto. Begge kan opprettes i nettbanken under "Investering". 

2. Når din konto er opprettet kan du handle din første aksje. Handelen oppretter du under "Investering" og "Ny handel". Fra kurslisten velger du fra hvilket marked du vil handle. Her kan du f.eks velge "Oslo børs".

3. Fra kurslisten kan du søke opp din aktuelle aksje. Første gangen du handler må du legge til modulen "Utvidet investering" i nettbanken. Denne finner du under "Avtaler". Når modulen er på plass kan du iverksette din ordre. Modulen gir deg tilgang til flere ulike børser rundt om i verden, samt ferske, daglige analyser og kjøpsanbefalinger.

4. Hold deg oppdatert på hva som rører seg i finansmarkedene. Se våre markedsoppdateringer her.

Priser for aksjehandel

Spørsmål og svar om aksjehandel

 • Hvilke aksjer kan jeg handle over nett? 

  Du kan handle aksjer på flere ulike børser i verden. Du finner kurslister fra de største markedene, og kan søke opp aksjer som du ønsker å handle utover dette.

  Det er ikke mulig å kjøpe/ selge unoterte aksjer via Danske Bank.

 • Kan jeg handle aksjer døgnet rundt? 

  Omsetning av aksjer er avhengig av åpningstiden på den enkelte børs. Ordre som legges inn utenom børsens åpningstid vil være gyldig ut påfølgende børsdag. Det gis imidlertid anledning til å velge lenger varighet.
 • Hvor oppdaterte er kursene som tilbys i nett- og mobilbanken? 

  Aksjekursene som vises i nett- og mobilbanken er minimum 15 minutter forsinket. Vi gjør derfor oppmerksom på at en markedsordre kan bli utført til annen kurs enn det kursinformasjonen viser. Vi anbefaler derfor å benytte limitordre.

 • Når blir beløp fra salg tilgjengelig?

  I det øyeblikket en ordre/handel er gjennomført vil den inngå i beregning av disponibel saldo i handelsbildet. Det betyr at beløp fra salg kan benyttes til nye kjøp umiddelbart, uavhengig av tidspunktet for det faktiske oppgjøret på bankkonto. 
  Dette betyr at disponibel saldo i handelsbildet vil avvike fra disponibel saldo på bankkonto så lenge det finnes uoppgjorte handler. 


Innholdet er utarbeidet av Danske Bank. Det er Finanstilsynet som fører tilsyn med våre markedsaktiviteter i Norge. Informasjonen regnes som markedsføring og er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser. Historisk avkastning er ingen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Informasjonen er ikke ment som en personlig anbefaling til mottageren. Ønsker du personlige investeringsråd anbefaler vi å ta kontakt med banken. For en fullverdig beskrivelse av de ulike produktene og tjenestene, henvises det til prisliste, produktark, prospekt og nøkkelinformasjon til de aktuelle verdipapirfondene. Investor anbefales å sette seg grundig inn i disse dokumentene før en investering foretas.

Se også


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.