Aksjer

Kjøp og salg av aksjer er spennende og utfordrende. Aksjehandel passer for deg som er interessert i muligheten for høy avkastning, men er klar over at det foreligger en risiko for å tape penger.

 

 

Bilde av aksjehandel i nettbank Danske Bank

Handle aksjer i nettbank

I både vår mobil- og nettbank kan du handle aksjer, se gevinster, følge markeder og få varsling når en akjse endrer kurs. 

Vi tilbyr blant annet: 

 • Handle aksjer på Oslo Børs og 16 andre markeder
 • Kursinformasjon fra en rekke markeder
 • Nyheter fra Reuters
 • Analyse fra Danske Equities
 • Daglige morgenrapporter

Å handle aksjer i nettbanken krever en viss forkunnskap, og er forbundet med høy risiko. Vi anbefaler at du setter deg godt inn i tilgjengelige analyser og hvilken risiko aksjehandel er forbundet med. 

Slik kommer du i gang

 1. Først må du opprette en konto for å oppbevare dine aksjer. Er aksjen din notert innenfor EØS anbefaler vi at du oppretter en aksjesparekonto. Dersom den ikke er det, må du opprette en verdipapirkonto. Begge dele oppretter du i nettbanken under "investering". 

 2. Når din konto er opprettet kan du handle din første aksje. Handelen oppretter du under "investering" og "Ny handel". Fra kurslisten velger du fra hvilket marked du vil handle. Her kan du f.eks velge "Oslo børs". 

 3. Fra kurslisten kan du søke opp din aktuelle aksje. Første gangen du handler må du legge til modulen "utvidet investering" i nettbanken. Når denne modulen er på plass kan du iverksette din ordre. Modulen gir deg tilgang til 17 ulike børser rundt om i verden, samt ferske, daglige analyser og kjøpsanbefalinger. 

  Se priser for aksjehandel her. 

Spørsmål om aksjehandel

 • Hvilke aksjer kan jeg handle over nett? 

  Hvilke aksjer kan jeg handle over nett? 

  Du kan handle aksjer på 17 ulike børser i verden. Du finner kurslister fra de største markedene, og kan ut over dette søke frem aksjer som du ikke finner i disse.

  Det er ikke mulig å registrere elektroniske ordrer i unoterte aksjer, da denne handelen foregår utenom Oslo Børs. Ønsker du å handle unoterte aksjer må dette derfor skje over telefon til en av våre meglere. Kurtasjesatsene for handel med unoterte aksjer er høyere enn ved handel av børsnoterte aksjer. Husk at handel med unoterte aksjer ofte er forbundet med høy risiko. Selskapene er relativt nyoppstartede og er ikke underlagt de samme rapporteringskrav som de børsnoterte selskapene. Markedet er ikke regulert slik som på Oslo Børs, og kan være svært volatilt.  
 • Kan jeg handle aksjer døgnet rundt? 

  Kan jeg handle aksjer døgnet rundt? 

  Omsetning av aksjer er avhengig av den enkelte børs sin åpningstid. Ordre som legges inn utenom Børsens åpningstid vil være gyldig ut påfølgende børsdag. Det gis imidlertid anledning til å velge lengre varighet. 

 • Hvor oppdaterte er kursene som tilbys i nettbanken? 

  Hvor oppdaterte er kursene som tilbys i nettbanken? 

  Aksjekursene som vises er minimum 15 minutter forsinket. Vi gjør derfor oppmerksom på at en markedsordre kan bli utført til annen kurs enn det kursinformasjonen viser. Vi anbefaler derfor å benytte limitordre.
 • Når blir beløp fra salg tilgjengelig?

  Når blir beløp fra salg tilgjengelig?

  I det øyeblikket en ordre er gjennomført(handlet) vil den inngå i beregning av disponibel saldo i handelsbildet. Det betyr at beløp fra salg kan benyttes til nye kjøp umiddelbart, uavhengig av tidspunkt for faktisk pengemessig oppgjør på bankkonto. 
  Dette betyr at disponibel saldo i handelsbilde vil avvike fra disponible saldo på bankkonto så lenge det finnes uoppgjorte handler.