Markedsoppdateringer

Vi tilbyr flere ulike markedsoppdateringer til deg som er interessert i verdens finansmarkeder.

Makronytt


Makronytt

Det er ikke siste gang du hører om gjeldstaket - dessverre

Den siste tiden har det vært mye fokus på statsgjeld og Norges konkurranseevne. Diskusjonen skyldes: Den historisk svake norske kronen, og det voksende statsgjeldsproblem i USA.

Kvartalsrapport

Balansekunst

Veien videre er full av både muligheter og risiko i finansmarkedene, og derfor er den gylne middelvei det rette stedet å posisjonere seg som investor.

Makronytt

Dette må du vite som langsiktig investor

Det sies ofte at det er risikofritt å spare i banken. For korte investeringshorisonter stemmer det, men ikke om du har lang horisont. Dessverre.

Makronytt

Hva skjer i investeringsmarkedet og den globale økonomien?

Børsnoterte selskapene fortsetter å rapportere bedre resultater enn forventet til tross for mye fokus på høyere renter og lavere etterspørsel for tiden. Hva er status og hva beveger markeet for tiden?

Makronytt

Valutamarkedet svinger «alltid mye»

Norske kroner er rekordsvak og det mangler ikke forklaringer; fra kortsiktige faktorer til mer langsiktige trender. Heldigvis er det ikke bare norske kroner som svinger

Makronytt

Svak norsk krone og usikkerhet

Hvordan har det egentlig gått med økonomien det første kvartalet, og hva kan vi vente oss fremover? Sjefstrategen har sett nærmere på året så langt.

Makronytt

Bankkrise? Nå bør jeg vel selge aksjer? Nei.

Det har de siste dagene vært mye snakk om en mulig bankkrise i USA. Denne uken spredde det seg til Credit Suisse - en av Europas største banker. Hva skjer?

Makronytt

Hvorfor er den norske kronen så svak?

Norske kroner har i det siste handlet på over 11 kroner mot Euro. Dette er det svakeste nivået siden innføring av Euro i 1999, med unntak av en kort periode under korona.

Kvartalsrapport

En bølge av optimisme har sendt aksjemarkedet opp

Bedre økonomiske utsikter har sendt en bølge av optimisme inn i finansmarkedene de siste månedene, men vi maner fortsatt til en viss forsiktighet.

Content is loading