Markedsoppdateringer

 

Vi tilbyr flere ulike markedsoppdateringer til deg som er interessert i verdens finansmarkeder. Her finner du våre ulike kanaler. 

 Podcasten Bænkers

Sjefstrateg Christian Lie og programleder Fredrik Ask Stensrud gir deg oppdateringer fra verdens finansmarkeder. 

Hør podcasten her

Les også


House View

Lys i enden av tunnelen

Etter et tøft år i coronavirusets tegn skaper en rekke faktorer grobunn for en viss optimisme for både global økonomi og investorer i 2021.

Ukesoppsummering

Neste års julegaver på forskudd i aksjemarkedet

November ligger an til å bli den beste måneden for globale aksjer noensinne, og med den største oppgangen på Oslo Børs siden mai 2009.

Ukesoppsummering

COVID-19: Mørk vinter før lysere vaksine-vår?

Koronasituasjonen i Europa er alvorlig, men vi ser lyspunkter ettersom flere land opplever avtagende smittevekst. Her får du en kort oppsummering av vaksine- og smitteutviklingen.

Drømmen om 2021

Aksjemarkedene har nettopp hatt sin beste tidagers periode siden juni med over ni prosent avkastning for globale aksjer målt i dollar. Ikke bare responderte investorene positivt på det foreløpige utfallet av presidentvalget i USA, men i enda større grad på nyheten om at en COVID-vaksine kan være nært forestående.

Fra blå bølge til uklart blandevann

I skrivende stund er det ikke klart hvem som blir president i USA, men mye tyder på at Biden går av med seieren. Trump har imidlertid gjort et langt bedre valg enn meningsmålinger og valgmodelleringer indikerte - en bekreftelse av polariseringen i velgermassen.

Ukesoppsummering

Vi forventer kortvarig aksjetrøbbel

De siste ukene har vist oss at aksjemarkedenes oppdrift har avtatt i takt med et ikke ubetydelig antall risikofaktorer. Mange får en guffen følelse når COVID-19 igjen overtar overskriftene både i Norge, Europa og USA, og bare minnet om de store kursfallene og den historiske dype resesjonen kan skape uro.

USA-valget

Slik kan presidentvalget i USA påvirke aksjemarkedene

Valgresultatet vil kunne påvirke de globale aksjemarkedene i begge retninger. En ryddig valgprosess og et resultat den andre kandidaten godkjenner, vil bety mye for hvilken vei pilene vil peke, ifølge vår sjefstrateg Christian Lie. 

5 ingredienser i din suksessoppskrift som fondssparer

Et historisk lavt rentenivå er hverken inspirerende eller lønnsomt dersom man ønsker å spare langsiktig. Spesielt ikke dersom vi antar at formålet med sparingen er å bevare eller øke kjøpekraften på pengene, slik at de får like stor eller større praktisk nytteverdi i fremtiden når vi må anta at varer og tjenester er dyrere enn i dag.

Ukesoppsummering

Kina - verdensmester i økonomi 2020

IMF la nylig frem nye prognoser og spådommen er klar; Kina vil bli den eneste større økonomien som opplever positiv BNP-vekst i år. Hvorfor lykkes kineserne, og hvilke konsekvenser kan dette få for verden for øvrig fremover?