Markedsoppdateringer

Vi tilbyr flere ulike markedsoppdateringer til deg som er interessert i verdens finansmarkeder.

Makronytt


Kvartalsrapport

De beste mulighetene i et krevende marked

Sommerens aksjerally ble etterfulgt av betydelige kursfall, og etter oppgang i høst, ser vi nå en risiko for gjentakelse.

Makronytt

Investere i aksjer eller sekundærbolig?

Forslaget fra finansministeren om høyere aksjeskatt favoriserer utleiebolig. Men lønner det seg egentlig å investere i sekundærbolig fremfor aksjer?

Makronytt

Om å ha en plan og holde seg til den

Kjøpte du aksjer eller aksjefond for første gang i 2021? I så fall er du kanskje overrasket over at globale aksjer har falt 20 % så langt i 2022.

Makronytt

Hvorfor har rentefond falt i verdi, og hvilken avkastning kan man forvente fremover?

2022 har vært et spesielt år på mange måter; fallende aksjemarkeder, fallende kurs på norske kroner og skyhøy inflasjon for å nevne noe. Les sjefstrateg Anders Johansens oppsummering.

Makronytt

Vær forbredt på det verste og håp på det beste

Så langt har 2022 vært et krevende år. Vi har den høyeste inflasjonen på 40 år i store deler av verden. Les sjefstrateg Anders Johansens oppsummering.

Når regjering og sentralbank ikke er enige

Makronytt

Når regjering og sentralbank ikke er enige

Samspill mellom regjering og sentralbank, og hvordan de ofte kan ha litt motstridende roller, er vanskelig å forstå for mange. England illustrer problemet.

Arbeidsledighet og inflasjon

Aktuelt

Arbeidsledighet og inflasjon

Sentralbankene har satt opp styringsrenten i unormalt stor fart, til tross for flere signaler på at farten i økonomien er avtagende. Hvordan henger dette sammen?

Quarterly Houseview

Vinteren kan komme tidlig til aksjemarkedet

Etter kursstigningen på aksjer i sommer er det store spørsmålet nå om vi har kommet forbi bunnen i aksjemarkedet, eller om en ny nedtur ligger foran oss.

Ett ord beskriver foerste halvaar i aksjemarkedet

Makronytt

Ett ord beskriver første halvår i aksjemarkedet

Sjefstrateg Anders Johansen i Danske Bank beskriver første halvår i aksjemarkedet med ett enkelt ord. I tillegg forklarer han hvorfor det har blitt slik.