Gå til hovedinnhold

SPAR Aktiv

For deg som ønsker å belønnes med god rente når du sparer fast hver måned.

 • Ubegrenset antall uttak og innskudd
 • Spar 500 kr per måned og få bedre rente
 • Ingen bindingstid

 RENTE

0,20 %*

Bestill

* Dersom vilkårene ikke innfris, er renten 0,15 %.


Sparer du minimum 500 kroner per måned eller har innestående beløp på over 500 000 kroner, belønner vi deg med vår beste rente allerede fra første sparte krone. Du kan ta ut og sette inn penger så ofte du vil. 

Ønsker du å stoppe sparingen en måned, vil renten bli lavere for akkurat den måneden, med mindre du har mer enn 500 000 kr innestående på kontoen.

KONTO

Fakta om SPAR Aktiv

 • Hvem kan bestille SPAR Aktiv?

  Hvem kan bestille SPAR Aktiv?

  SPAR Aktiv kan bestilles av deg som er over 18 år.

  Har du en ungdom som har fylt 15 år og som ønsker SPAR Aktiv, kan du som forelder kontakte banken via mobil- og nettbank for å få opprettet en konto til ungdommen.
 • Hvor mye kan jeg spare?

  Hvor mye kan jeg spare?

  Du sparer så mye du ønsker, men for å få den beste renten må du spare minimum 500 kr per måned, eller ha 500 000 kr innestående på din SPAR Aktiv.
 • Bindingstid

  Bindingstid

  Det er ingen bindingstid på SPAR Aktiv.
 • Hvor ofte kan jeg ta ut penger?

  Hvor ofte kan jeg ta ut penger?

  Det er ingen begrensninger i antall uttak på sparekontoen SPAR Aktiv.
 • Hvor mange Spar Aktiv-kontoer kan jeg ha?

  Hvor mange Spar Aktiv-kontoer kan jeg ha?

  Du kan opprette så mange SPAR Aktiv-kontoer du ønsker.

Konto

Tips & Råd

 • Hva er forskjellen på lønnskonto og sparekonto?

  En lønnskonto er den kontoen du bruker til ditt daglige forbruk. Det er her lønnen din går inn og det er vanlig at det betalingskortet du bruker mest er tilknyttet denne kontoen. Hos oss kan du velge mellom kontotypene PLATINUM, GOLD eller BASIS. For deg mellom 18 og 27 år anbefaler vi UNG

  En sparekonto er kontoen du bruker til å sette til side et beløp til større kjøp eller som en buffer til uforutsette utgifter. En tommelfingerregel er å som minimum spare opp et beløp tilsvarende to månedslønner. De mest brukte sparekontoene er Nettspar og SPAR Aktiv

 • Hvilken sparekonto bør jeg velge til mitt barn?
  Frem til barnet ditt fyller 18 år tilbyr vi Sparekonto Barn og Unge. Etter fylte 18 år endres sparekontoen til Nettspar. For ungdom som har fylt 18 år og har skattbar inntekt, anbefaler vi BSU (Boligsparing for Ungdom). 
 • Hvordan får jeg en regningskonto?

  Regningskontoen bestiller du enkelt i nettbanken. For at regningskontoen skal fungere hensiktsmessig, bør du sette opp et budsjett med dine årlige faste utgifter. Når det er gjort, kan du sette opp en fast overføring fra din lønnskonto til din regningskonto, og sørge for at alle faste utgifter trekkes fra regningskontoen.

 • Hva er forskjellen mellom SPAR Aktiv og Nettspar?

  Sparekontoen Nettspar er en konto uten krav til fast sparing. Renten gjelder fra første krone, uavhengig av beløpets størrelse. Her er det altså ingen betingelser eller begrensninger. For å få den beste renten på SPAR Aktiv, må du spare minimum 500 kr  pr. måned, eller sørge for å ha 500 000 kr på kontoen. 

Andre har også lest