Dropper du de to kaffekoppene, kan du fort spare rundt 360 kroner i måneden. Velger du heller å investere de 360 kronene, kan du på sikt sitte igjen med en liten formue. 

"Å investere 360 kr i måneden, kan være nok til å utgjøre en forskjell for din økonomi i fremtiden", forklarer investeringsspesialist Thomas Enevoldsen i Danske Bank. 

De to kaffekoppene kan faktisk vokse til mer enn 80 000 kr i løpet av 15 år. 

* Slik henger det sammen
Hvis du investerer 360 kr i måneden - og får en gjennomsnittlig årlig avkastning på 3 % - vil det stå ca. 81 000 kr på kontoen din etter 15 år. Av de 81 000 kronene vil ca. 17 000 kr være avkastning. 

 Vi antar at en kaffekopp koster ca. 45 kr per kopp - en pris svært mange kaféer tar for en kaffe latte eller en cappuccino. Vi regner med en årlig avkastning på 3 %, da dette er vår nåværende avkastnings-forventning til en investering med et middels risikonivå. Den faktiske avkastningen kan avvike fra forventet avkastning, og den kan bli negativ. Kostnader og skatt avhenger av hva du investerer i. 

 

Nå vet du hvor lite som skal til for å spare en betydelig sum 

Mange begynner med å investere så lite som 500 kroner. Du kan begynne å investere allerede i dag. Vil du vite mer om fondssparing?