Ferietipsene du ikke bør glemme

Skal du velge NOK eller EUR? Kanskje er det lurt å ta ut noen kroner på flyplassen før du reiser, eller bør du vente til du lander? Og hva skal du velge av vanlig bankkort og kredittkort?

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

Lønn eller utbytte?

Mange spør seg om de bør ta ut overskudd i bedriften som lønn eller utbytte. Vi har sett på hvordan valgene du tar rundt dette, påvirker deg som aksjonær og ansatt.

Hva bør jeg velge?

 

Kortfattet verdensoversikt fra hjemmekontor

Hei folkens, dette har vært litt av en uke. Hadde nesten glemt av de rare grå greiene oppe i lufta som sperrer for sola og som det renner vann fra. Selv om sjokkpotensialet var betydelig også i finansmarkedene denne uka, med en haug med nye tall og rentemøter, har ting stort sett gått som ventet og sånt’no liker jo de fleste som investerer.

Les mer

Mest leste denne måneden


Siste artikler


Til deg som sovner av ordet handelskrig - God sommer!

Vi er litt lei vi også, men dessverre tror vi denne utingen vil vare en stund. Det gjør oss litt bekymret for at helsetilstanden til verdensøkonomien vil gå fra kjernesunn til snufsete, og at det vil bidra til litt snørr også i aksjemarkedet. Mens USA og Kina har mulighet til å stimulere sin økonomier og aksjer ved en tilbakegang, gjelder dette i mindre grad Europa.

Verre før det blir bedre?

Ferievibber? Oppløpet inn mot sommeren indikerer at det kan bli hensiktsmessig med annen strandlektyre enn finansaviser denne gangen. Fra et rimelig velfungerende politisk og økonomisk verdensbilde i 2017 har vi nå en situasjon hvor førstnevnte er i ferd med å skremme sistnevnte. Videre eskalering av handelskonflikten ser nå mer sannsynlig ut enn nedtrapping på kort sikt, og det kan ikke utelukkes at dette vil bidra til et urolig markedsklima. Vi ser med spenning frem imot 30.juni og 6. juli, og av en eller annen grunn blir resten av historien fortalt i punkt-liste format denne uken!

Et steg nærmere handelskrig

Vi har alle håpet og trodd forhandlinger ville løse handelskonflikten mellom USA og Kina. Dessverre har de seneste dagenes opptrapping av trusler dempet optimismen. Selv om vi mener faren for en reell handelskrig har økt, og at effekten på verdensøkonomien og finansmarkedene vil bli negativ, tror vi ikke situasjonen vil utløse en økonomisk krise. Frem til en konstruktiv dialog mellom partene gjenopptas vil usikkerheten likevel tynge stemningen i aksjemarkedene. Vi anbefaler ikke at man gjør endringer i en langsiktig investeringsstrategi som følge av kortsiktig markedsuro. 

Smarte vaner


Leie din første bolig? Dette bør du passe på

Er du blant dem som skal flytte til høsten? Enten du har fått skoleplass i en ny by, eller skal flytte hjemmefra for første gang, er det noen ting det lønner seg å ha klart.

Bruk ferien til å lære ungene om penger

Sommerferien er en glimrende anledning til å snakke med barn om penger, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt. Når budsjett og forbruk handler om antall is per dag i tre uker, blir det straks litt artigere å lære seg noe fornuftig.

Smart bruk av ferie- og skattepenger

Juni er en måned mange forbinder med utbetalinger av ferie- og skattepenger. Feriepengene får de fleste utbetalt til lønningsdag denne måneden. I følge Skatteetaten kan åtte av ti forvente seg skatt til gode og første pulje får skatteoppgjøret 27. juni. 

Avhengig av hjelp fra foreldre for å kjøpe bolig? Du er ikke alene

Visste du at dagens pensjonister var i gjennomsnitt 32 år da de kjøpte sin første bolig? Foreldregenerasjonen, de som er rundt 50 år i dag, var 28 år og i dag er den gjennomsnittlige førstegangskjøperen 26 år.

Illustrasjon: Gi barna en trygg start på voksenlivet med barneforsikring

Gi barna en trygg start på voksenlivet

Vi lever stadig lengre og mange av de som fødes i dag har et langt liv i vente. Med økt levealder kommer også økt behov for å sikre fremtiden til barna dine.

Det skjer jo ikke meg, eller?

Langvarig sykdom eller ulykke kan gjøre at du ikke kan jobbe i en lengre periode, eller må slutte helt. Det kan føre til en stor endring i inntekten din. Ved langvarig sykdom går inntekten dramatisk ned, mens løpende utgifter er som før. Verken utbetalingen fra NAV, eller forsikring fra arbeidsgiver kan sikre at du opprettholder inntekten din. Vet du hvordan din inntekt blir dersom du skulle bli langvarig syk?

Makronytt


Tekonologi & Innovasjon


Tips & råd til din bedrift


Syv tips din bedrift bør huske før ferien

Disse syv tipsene hjelper deg med å beholde kontrollen, slik at du kan bruke ferien til det den bør brukes til: nemlig å slappe av.

Økt sparesats gir fornøyde ansatte

Ved å øke bedriftens pensjonsinnskudd fra 2 til 4 prosent får Cathrine Faye i Arrangementsupport AS bedre pensjon, samtidig som selskapets skattefradrag økte.

Generasjonsskifte - planlegg med hjertet

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Hvor godt kjenner du som styremedlem de nye personvernreglene?

De nye reglene som trer i kraft neste år, er ikke en jobb som kan overlates til IT-avdelingen. Ekspertene er tydelige: – Dette krever at hele styret og toppledelsen er med på endringsprosessene. 

Vedlikeholdsfri hverdag med Vipps Bedrift

Med 4500 parkeringsplasser i to store parkeringsanlegg måtte Kongsberg Teknologipark ha et effektivt og enkelt oppsett for hvordan ansatte kunne betale for parkering og lading av elbil

Slik blir du synlig som rådgiver eller konsulent

Det blir få fakturerbare timer om ingen vet at du finnes. En konsulent må derfor klare å skape synlighet, både overfor eksisterende og nye kunder.