Slik får du studielånet til å vare

Nå er endelig storstipendet kommet, men mange studenter sliter med å få endene til å møtes gjennom skoleåret. Enkle grep nå ved semesterstart kan gjøre studentøkonomien sunnere. Disse 8 tipsene hjelper deg på god vei.

 

 

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

Lønn eller utbytte?

Mange spør seg om de bør ta ut overskudd i bedriften som lønn eller utbytte. Vi har sett på hvordan valgene du tar rundt dette, påvirker deg som aksjonær og ansatt.

Hva bør jeg velge?

 

Populisme truer finansmarkedene

Den amerikanske presidentens politiske agenda innebærer en økende risiko for en større krise i finansmarkedene og kan koste det synkrone globale oppsvinget. Likevel ser vi interessant potensial i aksjer - ikke minst i Asia.

 

Les mer

Mest leste denne måneden


Siste artikler


Smarte vaner


Makronytt


Tekonologi & Innovasjon


Tips & råd til din bedrift


To personer diskuterer om de skal ta ut lønn eller utbytte

Lønn eller utbytte?

Mange spør seg om de bør ta ut overskudd i bedriften som lønn eller utbytte. Ofte vil en kombinasjon være mest optimalt, men dette avhenger av både størrelsen på overskuddet, din samlede skattesituasjon og behov for pensjon- og trygdeopptjening.

Syv råd for å styrke likviditeten i din bedrift

Når du driver en virksomhet, er det avgjørende å ha kontroll på likviditeten – på fagspråket ofte kalt Cash Management. Det handler både om å styre inn- og utbetalinger i det daglige, for å sikre at det er nok penger til å betale regningene, samt sikre at det løpende blir satt av midler for å kunne gjøre nødvendige investeringer.

Syv tips din bedrift bør huske før ferien

Disse syv tipsene hjelper deg med å beholde kontrollen, slik at du kan bruke ferien til det den bør brukes til: nemlig å slappe av.

Økt sparesats gir fornøyde ansatte

Ved å øke bedriftens pensjonsinnskudd fra 2 til 4 prosent får Cathrine Faye i Arrangementsupport AS bedre pensjon, samtidig som selskapets skattefradrag økte.

Generasjonsskifte - planlegg med hjertet

Mer enn 65% av bedrifter i Norge er familiebedrifter.* Noen bedrifter har planene klare om hvem som skal overta. I andre familiebedrifter kan dette være uavklart av mange forskjellige årsaker. Det viser seg at svært mange eierskifter forårsakes av uventede hendelser, plutselig hjertestans eller ulykker. Da kan det være lurt å ha tenkt igjennom arverekken på forhånd.

Hvor godt kjenner du som styremedlem de nye personvernreglene?

De nye reglene som trer i kraft neste år, er ikke en jobb som kan overlates til IT-avdelingen. Ekspertene er tydelige: – Dette krever at hele styret og toppledelsen er med på endringsprosessene.