De største forskjellene i den nye BSU-ordningen:

  • Du vil ikke lengre vil få skattefradrag på sparingen din om du allerede eier en bolig.
  • Skattefradraget vil imidlertid komme tilbake dersom du selger boligen, og ikke kjøper ny.
  • Årlig maksimalt sparebeløp økes fra 25.000kr til 27.500kr. Dermed vil det maksimale skattefradraget øke fra 5.000kr til 5.500kr i året. Maks sparing totalt er fortsatt 300.000kr.

Hvis renten er bedre på BSU-konto enn renten man betaler på lånet kan man jo vurdere å beholde BSUen frem til man fyller 34 år, da får man en risikofri avkastning.

Les mer om BSU og hvilke vilkår som gjelder her.

Dersom du har en lang tidshorisont, og er komfortabel med at pengene kan svinge i verdi gjennom spareperioden, kan det være lønnsomt å sette opp en spareavtale i fond.

Du kan lese mer om fordelene ved å spare i fond her

Betal ned på lånet

Hva gjør man med de oppsparte pengene som står på BSU-kontoen når man allerede eier bolig? Her er det ett klart råd som gjelder, dersom man ikke har planer om å selge boligen sin uten å kjøpe ny. Bruk beløpet til å betale ned på boliglånet ditt. Hvis du tar ut pengene og bruker det på noe annet enn kjøp av bolig eller nedbetaling av lån, må du betale tilbake det du totalt har fått igjen på skatten. Har du imidlertid opprettet BSU-kontoen etter kjøp av bolig, må du vente med å bruke pengene før du eventuelt har byttet bolig.