Forbrukerøkonom Anne Motzfeldt

Siste saker


61309227B958EDDF

Hvor mye renteoppgang tåler du?

Når du har kjøpt din første bolig, er du ofte nødt til å strukturere økonomien annerledes. Med egen bolig vil det komme langt flere utgifter enn bare å betale ned på lånet. Det er utgifter på boligen som strøm, kommunale avgifter, vedlikehold, forsikringer, husleie, TV-lisens, internett og så videre trekkes på løpende bånd. Har du tenkt på hvordan du skal strukturere økonomien dersom renta på lånet øker?

 

Flere saker


En forsikring mot høyere låneutgifter

Ønsker du mer forutsigbarhet, kan fastrentelån være løsningen for deg. Du vil da få en fast rente på lånet ditt i perioden du ønsker og er med det sikret mot overraskende renteendringer. 

Avhengig av hjelp fra foreldre for å kjøpe bolig? Du er ikke alene

Visste du at dagens pensjonister var i gjennomsnitt 32 år da de kjøpte sin første bolig? Foreldregenerasjonen, de som er rundt 50 år i dag, var 28 år og i dag er den gjennomsnittlige førstegangskjøperen 26 år.

Få økonomien på rett kjøl etter ferien

Ble sommerferien dyrere enn planlagt? Slik får du orden på lommeboken etter sommerutskeielsene.

Bruk ferien til å lære ungene om penger

Sommerferien er en glimrende anledning til å snakke med barn om penger, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt. Når budsjett og forbruk handler om antall is per dag i tre uker, blir det straks litt artigere å lære seg noe fornuftig.

Smart bruk av ferie- og skattepenger

Juni er en måned mange forbinder med utbetalinger av ferie- og skattepenger. Feriepengene får de fleste utbetalt til lønningsdag denne måneden. I følge Skatteetaten kan åtte av ti forvente seg skatt til gode og første pulje får skatteoppgjøret 27. juni. 

Lønnsomme tips for bryllupsgjestsesongen

Har du og din kjære fått deres fjerde bryllupsinvitasjon for året? Slik unngår du en økonomisk bryllupsgjestskvis.

Illustrasjon: Gi barna en trygg start på voksenlivet med barneforsikring

Gi barna en trygg start på voksenlivet

Vi lever stadig lengre og mange av de som fødes i dag har et langt liv i vente. Med økt levealder kommer også økt behov for å sikre fremtiden til barna dine.

Det skjer jo ikke meg, eller?

Langvarig sykdom eller ulykke kan gjøre at du ikke kan jobbe i en lengre periode, eller må slutte helt. Det kan føre til en stor endring i inntekten din. Ved langvarig sykdom går inntekten dramatisk ned, mens løpende utgifter er som før. Verken utbetalingen fra NAV, eller forsikring fra arbeidsgiver kan sikre at du opprettholder inntekten din. Vet du hvordan din inntekt blir dersom du skulle bli langvarig syk?

Våre fire beste tips til konfirmanten

Det er vår og konfirmasjonstid. Over hele landet venter spente 14- og 15-åringer på den store dagen – og på gavene. Men hvordan kan du som forelder bidra til at konfirmasjonspengene forvaltes på best mulig måte? Her får du svaret.