Artikkel

Her slipper du å forhandle om boliglånsrenten

Vil du ha lavest mulig boliglånsrente, er det ett overraskende triks som gjelder. 

Vil du ha lavest mulig boliglånsrente, er det ett overraskende triks som gjelder. 

Har du tenkt “Hvordan får jeg lavest mulig boliglånsrente” en eller flere ganger i løpet av de siste månedene? Da er du ikke alene.

Men for mange blir det med nettopp tanken. Det viser en undersøkelse gjennomført på vegne av Danske Bank*.

Her kommer det frem at:

  • Nesten 40 prosent av boligeiere tror de kunne spart penger på å forhandle lånet sitt, men gjør det ikke likevel.
  • De vanligste grunnene til at denne gruppen ikke forhandler boliglånsrenten, er at det føles ukomfortabelt å forhandle, samt at de mangler tid og energi til å forhandle.

– I Danske Bank har vi alltid vært opptatt av å kunne tilby en konkurransedyktig og attraktiv boliglånsrente, og det skal vi fortsette med.

Det forklarer Marthine Bodd Five, leder for personmarkedet i Danske Bank. Så hva er hennes beste triks til deg som vil ha lavere boliglånsrente?

– Burde vi prøve hypnose, sjarm eller kanskje god gammeldags hersketeknikk i forhandling med banken?

– Det er alle kreative forslag, men jeg tror ikke du kommer særlig langt med dem, smiler hun.

– Heldigvis trenger du dem ikke heller. Nå gjør vi det mindre komplisert, og gir alle en skikkelig god boliglånsrente, uten at du trenger å forhandle med oss.

7be18295-73cf-449c-b273-f723b66f2264

Marthine Bodd Five, Leder for Personmarkedet

Lav rente, uten å forhandle

Danske Bank er for mange kjent som en utfordrer i boliglånsmarkedet. Det fortsetter vi med, til alle.

– Vi vil fjerne ubehaget mange kjenner på ved å skulle forhandle boliglånsrenten sin. Derfor lanserer vi, ferdigforhandlet boliglånsrente, som sikrer deg en skikkelig god rente, forklarer Bodd Five.

Tips! På Finansportalen kan du sammenligne din boliglånsrente mot hva vi tilbyr, og deretter regne ut hvilke besparelser du gjør. Kanskje er det lønnsomt for deg?
Sjekk Finansportalen her.

I undersøkelsen* svarer også nordmenn at en av de største barrierene for å forhandle, er at det føles ukomfortabelt og at man føler på manglende kunnskap om bank. Altså, man føler at man ikke vet nok om renter og økonomi til å forhandle seg frem til en lavere rente.

– Vi mener at alle bør ha et bevisst forhold til boliglånsrenta si. Boliglånet utgjør ofte den største utgiftsposten i budsjettet. Er man ikke bevisst renten kan det bli unødvendig dyrt, understreker Bodd Five.

Les mer og søk om ferdig forhandlet rente her

Familie på kjøkken

Boliglånet utgjør ofte den største utgiftsposten i budsjettet. Er man ikke bevisst på renten kan det bli unødvendig dyrt, forklarer leder for personmarkedet i Danske Bank

Kan spare store summer

Å kontakte banken for å forhandle renten er smart, men samtidig er det et av de gjøremålene som ofte blir utsatt. Det er jo tross alt de færreste som syns det er behagelig å prute.

Med ferdigforhandlet boliglånsrente fra Danske Bank slipper du altså dette.

– Det er viktig for oss å være åpne og transparente, forklarer Bodd Five.

Som mange har fått med seg, tar Nordea over Danske Bank sin portefølje i personmarkedet fra 2025.

– Salget til Nordea er et godt stykke frem i tid. Vi forventer salget vil bli godkjent av norske myndigheter tidlig neste år og mot slutten av 2024 starter vi flytteprosessen, forklarer Bodd Five.

Det betyr at du kan gjøre store besparelser på boliglånet i godt over ett år.

Bytt til ferdig forhandlet rente fra Danske Bank i dag! Les mer her.

*Undersøkelse gjennomført av Anorak AS via Norstat Express på vegne av Danske Bank i august 2023. 400 respondenter, 30-60 år, hele Norge.

Dette er ferdig forhandlet rente fra Danske Bank

  • Alle kunder av Danske Bank får muligheten til å få skikkelig god boliglånsrente, uten at de trenger å forhandle med oss.
  • Ferdig forhandlet rente forutsetter daglig bruk av Danske Bank.
  • Ung: Boliglån u/34 år. Nom. rente 5,44 %. Eff. rente 5,60 %.  3 mill o/ 25 år. Etableringsgebyr Kr 0. Depotgebyr kr 0. Termingebyr kr 45. Totalt: kr 5 508 085,  Per mnd: kr 18 360. Alle priser forutsetter lønnsinngang og bruk av kort-/regningsbetaling.

Les også


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.