Gå til hovedinnhold

Boliglån Ung: Vårt beste lån for deg under 34 år

Vår beste rente, kun for deg under 34 år. I tillegg til gode vilkår får du med Boliglån Ung personlig rådgivning og oppfølging av en autorisert rådgiver. Slik er du sikret en trygg inngang til boligmarkedet. Renten gjelder uansett om dette er ditt første boliglån eller om du har eid bolig tidligere.

 • Få bankens laveste boliglånsrente
 • Lån inntil 85 % av verdien på boligen
 • Lån inntil 100 % av verdien på boligen med ekstra sikkerhet

NOMINELL RENTE

1,85 %

Søk om lån

Hvem passer Boliglån Ung for?

Boliglån Ung er tilpasset deg under 34 år. Etter fylte 34 år beholder du vilkårene frem til du gjør endringer på boliglånet. Da går du over til vilkår for vanlig boliglån med flytende renter. Er dere to om boliglånet, gjelder alderen til den yngste av dere.

Boliglån

Fakta om Boliglån Ung

 • Hvor mye kan jeg låne med Boliglån Ung?

  Hvor mye kan jeg låne med Boliglån Ung?

  Det er alltid individuelle hensyn forbundet med å låne penger. Vi må derfor gå igjennom din økonomi før vi kan tilby deg et lån. I dag er det et krav om minst 15 % egenkapital når du skal kjøpe din første bolig. Det vil si at kjøper du en bolig til 2 000 000 kroner, må du selv stille med 300 000 kroner i oppsparte midler. Hvis du ikke har 15 % egenkapital, kan du kanskje få hjelp av dine foreldre til å stille ekstra sikkerhet. Da kan du låne inntil 100 % av verdien.

  Les mer om ulike måter å hjelpe unge ut i boligmarkedet på.

 • Rente og nedbetalingstid på Boliglån Ung

  Rente og nedbetalingstid på Boliglån Ung

  Med Boliglån Ung får du bankens laveste boliglånsrente. Ønsker du en mer forutsigbar og trygg økonomi, kan du velge fastrente på hele eller deler av lånet.

  Boliglån Ung er tilpasset deg under 34 år. Etter fylte 34 år beholder du boliglånet, men du går over til vilkår for vanlig boliglån med flytende renter. Er dere to om boliglånet, gjelder alderen til den yngste av dere.
 • Sikkerhet for boliglånet

  Sikkerhet for boliglånet

  Ønsker du å låne mer enn 85 % av verdien på boligen, trenger vi ekstra sikkerhet for den delen av boliglånet ditt som overstiger 85 %. Som ekstra sikkerhet kan banken ta pant i en annen eiendom, for eksempel dine foreldres bolig.

  Årsaken til at banken tar pant i en annen eiendom, er for å sikre seg i tilfelle du havner i en situasjon hvor du ikke vil være i stand til å innfri boliglånet. Alternativ sikkerhet kan også være at dine foreldrene, eller noen andre, oppretter "Sikkerhet i innskudd". Dette er en sparekonto som kan benyttes til dette formålet. Beløpet som settes inn blir sperret, men etterhvert som boliglånet betales ned, kan det sperrede beløpet reduseres.

  Les mer om bolighjelp for unge som skal ut i boligmarkedet.

 • Hvordan flytte boliglånet mitt til Danske Bank?

  Hvordan flytte boliglånet mitt til Danske Bank?

  Først må du søke om boliglån hos oss. Blir lånet innvilget, og du takker ja, starter flytteprosessen i det vi mottar de signerte lånepapirene. Sammen blir vi enige om når boliglånet skal flyttes til oss.  Det eneste du behøver å gjøre er å signere avtalen om bankbytte, så ordner vi resten. Bankbytteskjema finner du i nettbanken, når du har fått tilgang til den. Det er et krav at du flytter over din lønnskonto til oss, og at du benytter oss til varekjøp og regningsbetaling. 
 • Skreddersy Boliglån Ung

  Skreddersy Boliglån Ung

  Du kan kombinere Boliglån Ung med andre typer boliglån. Vi hjelper deg gjerne med å finne den løsningen som passer best for deg.
Lån

Tips & Råd

 • Fast eller flytende rente?
  Når du skal ha et boliglån, kan du velge mellom fast eller flytende rente. Det er mulig med en kombinasjon av dette. Hva som er riktig for deg avhenger blant annet av din økonomi og ønske om forutsigbarhet.

  Ønsker du en forutsigbar og trygg økonomi, vil fast rente være et godt alternativ for deg. Velger du fastrentelån, er du bundet til en fast rente og nedbetalingsplan for 3, 5 eller 10 år. Med et fastrentelån vet du hva du skal betale i måneden i perioden renten er bundet. Renten på lånet påvirkes ikke av renteendringer i markedet. Motivet for å velge fastrente bør altså være forutsigbarhet, ikke en form for rentespekulasjon. Les mer om fastrentelån her.
   
  Har du en økonomi som tåler rentesvingninger, og du ønsker fleksibilitet i nedbetalingen, kan du vurdere et lån med flytende rente. Du kan innfri lånet når som helst, helt eller delvis.

  Kombinerer du boliglånet ditt med fast og flytende rente, oppnår du forutsigbarhet på den delen av lånet som er bundet.
 • Gjør deg klar til ditt boligkjøp

  Uansett hvilken boligtype du er på jakt etter, er det flere ting du bør tenke på før du setter i gang.
  Du kan lese mer om dette under «Du skal kjøpe bolig». 

  Det er ulike måter å hjelpe unge ut i boligmarkedet. Les mer om bolighjelp

Andre har også lest