Opplåning: Ønsker du å øke boliglånet?

Skal du pusse opp eller gjøre andre investeringer i boligen, men sparepengene strekker ikke til? Da kan et godt alternativ være å øke boliglånet ditt. 

Slik søker du om å øke ditt boliglån:

Før du og eventuell medlåntaker/medeier fyller ut søknaden,  du/dere ha kjennskap til og oversikt over følgende:

 • Opplysninger om medlåntaker/medeier. Vi trenger de samme opplysninger fra medlåntaker(e) som vi etterspør fra deg. Medlåntaker(e) kan derfor også gi samtykke til at Danske Bank kan innhente opplysninger direkte fra Skattetaten. Mer om dette på neste side.
 • Realkausjonist? Har du/dere behov for realkausjonist* for å gjøre en opplåning, må vedkommende laste opp skattemelding og lønnslipp via danskebank.no/lastopp.
 • Kredittkortrammer. Din/deres totale kredittkortramme (inkl. evt. ubrukt kreditt) regnes som gjeld. Dette må dere sjekke hos Gjeldsregisteret.
 • Inntekter. Bonus og overtid som ikke er en fast del av din/deres årlige lønn skal ikke inkluderes. Her er det kun årsinntekt før skatt som medregnes.
 • Selvstendig næringsdrivene eller har du leieinntekt? Last opp dokumentasjon, som kopi av siste næringsoppgave og foreløpig regnskap eller leiekontrakt.

Søk opplåning

Ofte stilte spørsmål om opplåning

 • Når får vi svar på søknaden om å øke boliglånet?

  For raskest mulig svar på søknaden om å øke boliglånet, er det viktig å laste opp all nødvendig dokumentasjon. Når du har sendt oss din søknad om opplåning og vi har mottatt alt vi trenger av dokumentasjon, behandler vi din forespørsel så snart som mulig. Du hører fra oss når vi har sett på saken.

 • Hvordan skal jeg/vi signere lånedokumentene når dere har innvilget søknaden om opplåning?

  Digital signatur: Når din/deres søknad er behandlet ferdig i Danske Bank sender vi deg avtalen som du kan signere i din nettbank. Er det realkausjonist må vedkommede inntil videre signere fysisk. Enten per post eller oppmøte i en av våre filialer. 

 • Hva er en realkausjonist*?

  En realkausjonist er en person som kan stille med sikkerhet egen fast eiendom for at en annen person kan få lån. Ofte kan det være foreldre som stiller med sikkerhet i sin bolig for at barna skal få lån. Det er veldig viktig å ha et bevisst forhold til hva dette innebærer for alle parter og vil være en del av bankens rådgivning.

Andre har også lest