Del

Kjeldsberg Kaffebrenneri: tradisjon og innovasjon hånd i hånd

Trondheimsbedriften har sterkt fokus på bærekraft, og mener det er en klar konkurransefordel.

046a9e25-00090252-ba854210

Kjeldsberg Kaffebrenneri har vært kunde hos Danske Bank i mer enn 150 år. Det tradisjonsrike og tette samarbeidet står like sterkt i dag som på 1800-tallet, selv om behovene til trønderbedriften er i stadig utvikling. Kjeldsberg Kaffebrenneri tok for fem år siden et modig valg om å ta bærekraft på alvor og å bli såkalt 100 prosent UTZ-sertifisert.

For å bli UTZ-sertifisert må kaffeproduksjonen oppfylle krav til sosiale forhold (blant annet er barnearbeid selvsagt forbudt ved kaffefarmene), miljø og jordbruks- og bedriftspraksis. Produktene fra kaffefarmer over hele verden, fra Cuba til Etiopia, skal også kunne spores tilbake til produsenten.

Nå tilbyr de den eneste kaffen på markedet i Norge som er 100% sertifisert. Denne kaffen er dyrere å importere, men til gjengjeld bidrar den til kompetanseheving og verdiskaping på kaffefarmene.

Les mer om UTZ-sertifisering her.
- Kjeldsberg Kaffebrenneri benytter seg av Danske Banks kompetanse på flere områder. Spesielt viktig er de nordiske digitale løsningene som muliggjør handel på tvers av landegrensene.

Lasse Renå
Kundeansvarlig for Kjeldsberg Kaffebrenneri

Bedriften driver omfattende internasjonal handel i både euro og amerikanske dollar, med grensekryssende betalingsstrømmer og sikringsforretninger. Derfor har banken stilt et team av spesialister til deres disposisjon for å dekke alle bedriftens finansielle behov. 

Vi skreddersyr kundeteam og løsninger for å tilfredsstille kundens behov. Vår kompetanse er å legge til rette for at kundene kan drive sin forretning sømløst.

Slik blir du bedriftskunde i Danske Bank