Fastrentelån: Bør jeg binde renten?

Tåler du ikke en større økning i boutgiftene, kan det være et godt alternativ å binde renten på boliglånet. Med fastrentelån får du trygghet og forutsigbarhet, også over tid. Er du allerede kunde i Danske Bank er du bare tastetrykk unnna å binde renten på boliglånet ditt. Er du ikke kunde? Ta kontakt så hjelper vi deg

 Endre boliglån til fastrentelån  Søk om fastrentelån

Løpetid og rente på fastrentelån

3 år: 5,06 % nom. | 5,22 % eff.

5 år: 4,84 % nom. | 4,99 % eff.

10 år: 4,67 % nom. | 4,81 % eff.

 

  • En av markedets beste boliglånsrenter
  • Velg mellom fastrente på 3, 5 og 10 år
  • Kan kombineres med flytende rente

Effektiv rente er beregnet ut fra et lån på 3 mill o/25 år

Rente og nedbetalingstid på fastrentelån

Fastrentepriser kan endres daglig, og det er vår gjeldende fastrente på utbetalingsdatoen som vil være gjeldende. Du kan velge å binde renten i enten 3, 5 eller 10 år.

Velger du å binde deg til fastrentelån i en gitt periode, blir ikke renten påvirket selv om renten i markedet endres. Du vil til enhver tid vite hvor mye du skal betale på boliglånet, noe som gir deg både forutsigbarhet og trygghet i hverdagen. 

Du kan selv bestemme om du vil binde renten på hele eller deler av boliglånet. På den delen av lånet som er bundet med fast rente, betaler du samme rente i det avtalte tidsrommet.

Over- eller underkurs

Velger du å innfri hele eller deler av fastrentelånet i bindingstiden, vil det bli beregnet over- eller underkurs. Hva betyr dette for deg? Jo, hvis renten på et nytt lån er lavere enn renten på ditt fastrentelån, må du betale overkurs som en kompensasjon for bankens tapte renteinntekter. Er dagens rente høyere enn renten på fastrentelånet som du innfrir, oppstår det underkurs.

Ved en eventuell underkurs vil dette utbetales dersom lånet innfris etter endt karantenetid på henholdsvis 12, 24 eller 48 mnd. for fastrentelån med bindingstid på 3, 5, eller 10 år. Dette gjelder bortsett fra ved låntakers død eller ved skifte av låntaker ved et samlivsbrudd.

 

Ofte stilte spørsmål om å binde renten

Andre har også lest


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.