Investeringspodcast: Danske Bænkers

Danske Bænkers er investeringspodcasten for deg som vil vite hva som rører seg i markedet, og fordype deg i temaer innen investeringsområdet.

Spill av podcast
"Du trenger ikke være investeringsekspert for å høre på Danske Bænkers, det holder å være interessert"

Møt Danske Banks CEO
Carsten Egeriis 

I denne episoden intervjuer vi CEO i Danske Bank konsernet, Carsten Egeriis. Som barn drømte han om å bli brannmann eller sportsstjerne. Vi diskuterer karriere, lederfilosofi, hvorfor Danske Bank selger privatvirksomheten i Norge og, ikke minst, forklarer Carsten hvorfor banken satser videre på kapitalforvaltning og bedriftskunder her til lands.

c84ba6f5-d882-481c-bd7f-2852d7418cb3

Er vi avhengige av Kina for å gjennomføre det grønne skiftet?

Kina styrer 60-90 % av verdikjedene forbundet med sol- og vindkraft. Et forsprang de har bygget opp over de siste 20 årene. Fører dermed det grønne skiftet oss fra OPEC og Russlands klamme favn til Kinas enda dypere lommer? Vi har med den perfekte gjesten til å diskutere – Daniel Brenden – som blant annet har diskutert Kinas energipolitikk og jobbet med energisikkerhet og –transisjon i Fitch og DNV.

1b9f79ea-d3a7-4208-a838-62de3f17e7cf

Tidligere episoder fra Danske Bænkers:

Svindlerne blir flere, sleipere og lurer stadig flere for betydelige beløp

Finansielle svindlere bruker kunstig intelligens og blir stadig mer profesjonelle i sin jakt på å svindle oss. Triks som sosial manipulasjon eller å lure informasjon ut av oss med å ringe, maile eller tekste øker i omfang. Selv de mest forsiktige av oss kan bli lurt i en presset situasjon. I dagens episode er Ingrid Grav, ekspert på finansiell svindel i Danske Bank, på besøk hos Aleksander Dahl og Anders Johansen for å forklare ulike former for finansiell svindel, hva du skal være oppmerksom på og ikke minst hva du gjør om uhellet er ute.

46fc8333-6498-47c3-8162-6686e0e7385d

Programlederne i Danske Bænkers

Aleksander Ramløff Dahl

Aleksander Ramløff Dahl

Leder for Private Banking og investeringer

Aleksander Ramløff Dahl er leder for Private Banking og investeringer i Danske Bank Norge. Han er riktignok ikke ny i banken, og fra 2019 - 2022 ledet Aleksander personmarkedsområdet i Danske Bank Norge. Før det ledet han i syv år Wealth Management, bedre kjent som formuesforvaltningsområdet.

Aleksander er utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, og har også lang fartstid fra Orkla Finans.

Følg Aleksander på LinkedIn

Anders Johansen

Forvalter norske aksjer i Danske Bank Norge

Anders er forvalter for norske aksjer, og makroekspert, i Danske Bank Norge. Han følger opp selskaper inne olje og gass, oljeservice, materialer og eiendom, i tillegg til at han har ansvar for makroanalyser.
Tidligere har han vært Danske Banks sjefstrateg og en del av bankens globale strategiteam. Han har også tidligere vært leder for formuesforvalterne, der han har jobbet med å investere på vegne av noen av bankens største kunder.

Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra NHH. Anders har jobbet i finans i 18 år, blant annet i Storebrand som forvalter av globale fond og forvaltning av Storebrand Livs nesten 200 milliarder portefølje.


Innholdet er utarbeidet av Danske Bank. Det er Finanstilsynet som fører tilsyn med våre markedsaktiviteter i Norge. Informasjonen regnes som markedsføring og er ikke utarbeidet i samsvar med regelverket for investeringsanalyser. Historisk avkastning er ingen pålitelig indikator for fremtidig avkastning. Informasjonen er ikke ment som en personlig anbefaling til mottageren. Ønsker du personlige investeringsråd anbefaler vi å ta kontakt med banken. For en fullverdig beskrivelse av de ulike produktene og tjenestene, henvises det til prisliste, produktark, prospekt og nøkkelinformasjon til de aktuelle verdipapirfondene. Investor anbefales å sette seg grundig inn i disse dokumentene før en investering foretas.

Se mer fra programlederne


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.