Administrerende direktør i Hunton Fiber AS, Arne Jebsen, forteller engasjert om den viktige avgjørelsen firmaet tok om å bygge en ny lokal fabrikk 22. juni 2016. Hunton produserer og selger bærekraftige produkter basert på tre og trefiber, noe de har gjort siden bedriftens oppstart i 1889. For noen år siden var de i en posisjon hvor de importerte trefiber-isolasjon fra Polen, noe som ikke hang på grep med produktets formål.

- Dette ble veldig dyrt, og klimafordelen forsvant ved at fraktelementet var så høyt, sier direktør Jebsen.

a9720f3f-00090252-58c15f5f

Ny fabrikk løste problemer

Tankene om å bygge en ny lokal fabrikk på Skjerven, like utenfor hovedkontoret i Gjøvik, begynte å ta form. Dette ville løse frakt- og klimaproblematikken, samtidig som at bedriftens omsetning mest sannsynlig kom til å øke. For å ha muligheten til å komme inn på det nordiske markedet innen isolasjon, måtte Hunton bygge en lokal fabrikk.

- I denne perioden diskuterte vi mye om når vi skulle hoppe fra stupebrettet, og fordeler og ulemper med dette. Vi hadde nær kontakt med flere avdelinger i Danske Bank som regnet på og ga råd om dette kom til å lønne seg eller ikke, og om det nye produktet kunne slå gjennom i markedet, sier Jebsen.


Godt fundament

Kundeansvarlig i Danske Bank, Lars Kristian Tveter sier at samarbeidet mellom banken og Hunton bidro til beslutningsgrunnlaget om å bygge fabrikken. Corporate analytics-teamet laget analyser, som ga trygghet for at Hunton hadde et godt fundament og var rigget for å investere i en ny fabrikk. Banken fungerte også som sparringspartner før beslutningen om bygging ble tatt, og siden har flere team som markets og trade finance vært inne i samarbeidet.

- Vi opplever Hunton som en svært framoverlent bedrift, som var tidlig ute i markedet med bærekraftige løsninger. Vi er stolte over å ha vært med i prosessen med fabrikken som fremmer både klimaavtrykket og skaper arbeidsplasser, sier Tveter.

12. mars 2019 åpnet statsminister Erna Solberg den nye fabrikken på Skjerven. Nå har Hunton Fiber AS doblet omsetningen, de har kortreiste produkter og er svært godt rustet for det grønne skiftet.

Les hvordan innovative løsninger skaper vekst for Midt-Norsk Havbruk

- Vi er stolte over at vårt partnerskap med Hunton har ført til lavere klimaavtrykk og flere arbeidsplasser


Lars Kristian Tveter
Kundeansvarlig
Danske Bank Norge

- Fremtiden ser lys ut for Hunton. Vi har gode produkter, gode løsninger, etterspørselen øker, og vi har veldig mange ansatte med høy kompetanse. Vi er veldig glade over at vi tok denne beslutningen om å bygge ny fabrikk såpass tidlig, fordi nå er vi flere år foran resten av markedet, mener Hunton-direktøren. 

Hvis din bedrift står overfor slike viktige avgjørelser, kan Danske Bank være den riktige sparringspartneren for deg.

Gjør utfordringene til muligheter

Få hjelp til å ta din bedrift i riktig retning med vår bransjekompetanse.
Diskuter din strategi med oss og få sparring på dine planer, enten det er snakk om oppkjøp, investeringer eller bærekraftige forretningsmodeller.

Les mer om strategisk rådgivning