Byggelån

Byggelån passer for deg som skal bygge bolig eller fritidsbolig. Og for deg som skal bygge på boligen eller gjøre en større renovering.

Nominell rente fra 7,20 %

Effektiv rente fra 9,44 %

Søk om byggelån

Renter og provisjon trekkes av lånerammen

Budsjettkontroll i hele byggeperioden

Rådgivere med spisskompetanse

Hva er byggelån?

Et byggelån er et midlertidig lån du har i en bygge- eller oppussingsperiode. Når byggeprosjektet er ferdig, erstattes byggelånet med vanlig boliglån.

For å sikre finansiering til hele byggeprosjektet, er det viktig å ha innvilget en byggeramme før oppstart av prosjektet. En byggeramme består av egenkapital og byggelån.

Hvordan fungerer byggelån?

I praksis fungerer et byggelån som en kontokreditt, hvor regninger belastes etter hvert som utgiftene påløper. Regningene sendes inn til banken, og vi sørger for at regningene betales på forfallsdato i henhold til fullmakt/instruks fra deg.

Fri egenkapital benyttes først og byggelånet åpnes ved behov. Renter og provisjon påløper ikke før byggelånet åpnes. Renter beregnes av beløpet som er utestående/benyttet, provisjon beregnes av hele byggelånsrammen.

Hvor mye kan vi få i byggelån?

Dersom dere ikke er i gang med planlegging av selve byggeprosjektet, så bruk gjerne vår boliglånskalkulator for å få et estimat på hvor mye lån deres økonomi tåler.

I et byggeprosjekt er risikoen større både for deg og banken, dette gjør at lånet vi kan tilby mest sannsynlig vil være noe lavere enn det boliglånskalkulatoren viser. Du kan ta med deg estimatet inn i planleggingen av prosjektet for å se om det samsvarer med det du ønsker å få til. Ta høyde for en god buffer allerede i planleggingsfasen.

Prøv boliglånskalkulatoren

Spørsmål og svar om byggelån

Les også