Finansieringsbevis:
For deg som skal kjøpe bolig

Med et finansieringsbevis har du en bekreftelse fra banken på hvor mye du får låne til å kjøpe bolig.
Fordi det er forventet at du legger dette frem samtidig som du legger inn et bud, er det viktig å ha dette på plass før du kaster deg inn budrunden om drømmeboligen.

  • Gyldig i tre måneder fra du mottar det
  • Enkelt å fornye
  • Gratis og uforpliktende

Se priser og kostnader ved boliglån

Vær klar til budrunden

De aller fleste av oss sitter med en drøm om hvordan den perfekte boligen ser ut og hvor den skal ligge. Men de færreste av oss vet hvor mye vi kan kjøpe for, før vi har vært i kontakt med banken. Derfor er det lurt, før du går på visning, å ha finansieringsbeviset klart. Dette er lurt å få på plass god tid i forveien. Vi anbefaler derfor å søke finansieringsbevis hos oss i god tid før du trenger det, ettersom det kan forekomme noe behandlingstid på søknaden. Normalt sett vil du få vite hvor mye du kan låne hos oss i løpet av en ukes tid.

Finansieringsbeviset vil, fra det øyeblikket du mottar det, være gyldig i tre måneder, slik at du har god tid på deg til å finne den perfekte boligen.

Før du søker finansieringsbevis

Du og eventuell medlåntaker ha kjennskap til og oversikt over følgende før dere fyller ut søknaden:

  • Opplysninger om medlåntaker. Vi trenger tilsvarende opplysninger fra medlåntaker(e) som vi etterspør fra deg. Medlåntaker kan derfor også gi samtykke til at Danske Bank kan innhente direkte fra Skattetaten opplysninger som Danske Bank trenger i forbindelse med finansieringsbeviset. Mer om dette på neste side.
  • Endelig finansieringsbevis. Dette blir tilsendt den som sender inn søknaden. Derfor vil det i utgangspunktet være ditt ansvar å informere medlåntaker om lånesøknad og videre forløp. Dersom medlåntaker tar kontakt med oss direkte vil også medlåntaker få informasjon om lånesøknad og videre forløp.
  • Kredittkortrammer. Her vil deres totale kredittkortramme (inkl. evt. ubrukt kreditt) regnes som gjeld. Dette må du og evt. medlåntaker sjekke hos Gjeldsregisteret.
  • Inntekter. Bonus og overtid som ikke er en fast del av din årlige lønn skal ikke inkluderes. Her er det kun årsinntekt før skatt som medregnes.
  • Eksisterende gjeld. Når du opplyser om din eksisterende gjeld i søknaden må du huske å krysse av for "innfri" på lån som skal flyttes inn i det nye lånebeløpet.
  • Dokumentavgift på 2,5 %. Skal du kjøpe selveierbolig må du huske å hensynta dokumentavgiften i din beregning av egenkapital.
  • Overtakelsesdato. Ved søknad om finansieringsbevis og tilslag på bolig, må overtakelsesdato på ny bolig settes minst 4 uker frem i tid etter at banken har mottatt utkast/signert kjøpekontrakt.

For raskest mulig behandling av din forespørsel, kan du gi ditt samtykke til at vi kan innhente nødvendig informasjon fra Skatteetaten. Dersom det sendes inn lånesøknad vil Danske Bank også kunne foreta kredittsjekk og oppslag i relevante offentlige register som folke-, motor- og gjeldsregisteret for personer som søker om lån og finansieringsbevis.  

Les mer om hvordan dine personopplysninger blir behandlet i Bankens personvernerklæring.

Søk om finansieringsbevis

Spørsmål og svar om finansieringsbevis

Andre har også lest