Finansieringsbevis:
For deg som skal kjøpe bolig

Med et finansieringsbevis har du en bekreftelse fra banken på hvor mye du får låne til å kjøpe bolig.
Fordi det er forventet at du legger dette frem samtidig som du legger inn et bud, er det viktig å ha dette på plass før du kaster deg inn budrunden om drømmeboligen.


Vær klar til budrunden

De aller fleste av oss sitter med en drøm om hvordan den perfekte boligen ser ut og hvor den skal ligge. Men de færreste av oss vet hvor mye vi kan kjøpe for. Derfor, anbefaler vi at du finner ut hvor mye du kan låne før du begynner å søke etter bolig. Vår boliglånskalkulator kan gi deg en god pekepinn på hva ditt finansieringsbevis i Danske Bank kommer til å bli, og den kan hjelpe deg se hvor mye mer du må spare for å få råd til drømmeboligen.

Deretter, før du går på visning, er det også lurt å ha finansieringsbeviset klart. Dette er lurt å få på plass god tid i forveien. Vi anbefaler derfor å søke finansieringsbevis hos oss i god tid før du trenger det, ettersom det kan forekomme noe behandlingstid på søknaden. Normalt sett vil du få vite hvor mye du kan låne hos oss i løpet av en ukes tid.

 

Før du søker finansieringsbevis

Du og eventuell medlåntaker ha kjennskap til og oversikt over følgende før dere fyller ut søknaden:

  • Endelig finansieringsbevis. Dette blir tilsendt den som sender inn søknaden. Derfor vil det i utgangspunktet være ditt ansvar å informere medlåntaker om lånesøknad og videre forløp. Dersom medlåntaker tar kontakt med oss direkte vil også medlåntaker få informasjon om lånesøknad og videre forløp.
  • Inntekter. Bonus og overtid som ikke er en fast del av din årlige lønn skal ikke inkluderes. Her er det kun årsinntekt før skatt som medregnes.
  • Eksisterende gjeld. Når du opplyser om din eksisterende gjeld i søknaden må du huske å krysse av for "innfri" på lån som skal flyttes inn i det nye lånebeløpet.
  • Dokumentavgift på 2,5 %. Skal du kjøpe selveierbolig må du huske å hensynta dokumentavgiften i din beregning av egenkapital.
  • Overtakelsesdato. Ved søknad om finansieringsbevis og tilslag på bolig, må overtakelsesdato på ny bolig settes minst 4 uker frem i tid etter at banken har mottatt utkast/signert kjøpekontrakt.

Dersom det sendes inn lånesøknad vil Danske Bank også kunne foreta kredittsjekk og oppslag i relevante offentlige register som folke-, motor- og gjeldsregisteret for personer som søker om lån og finansieringsbevis.  

Les mer om hvordan dine personopplysninger blir behandlet i Bankens personvernerklæring.

Søk om finansieringsbevis

Spørsmål og svar om finansieringsbevis

Andre har også lest


Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.