Gå til hovedinnhold

Vet du hvordan du kan få en av landets beste renter?

Å være medlem i Akademikerne Pluss har mange fordeler og det er trygt å alltid ha noen i ryggen. En av fagforeningsgodene du virkelig kan spare store penger på, er boliglånsrenta.

Da korona-pandemien stengte ned samfunnet i slutten av mars 2020, var det ingen som helt visste hva det kommende året ville bringe. Venner og kjente ble permittert, og NAV, antibac og munnbind ble de nye snakkisene.

Mange opplevde en utrygghet de ikke hadde kjent på tidligere, og flere er fortsatt i vanskelige situasjoner. Da er det ekstra godt å ha en støtte i fagforeningen – men også gode bankfordeler, som gjør at du betaler minst mulig i renter på boliglånet.

Samme gode rente til alle AKA-medlemmer

Danske Bank har vært ledende på gode betingelser på boliglån over lengre tid, og tilbyr nå en rente på 1,27 % til Akademikerne Pluss-medlemmer, og 1,17 % til medlemmer under 34 år. Rentenivået i Norge er nå rett og slett det laveste i moderne tid, sier Aleksander Dahl, leder for personmarked hos Danske Bank Norge.

Uansett hvilken av de tolv foreningen innenfor Akademikerne Pluss du er medlem i, så tilbyr Danske Bank den samme gode renta. I 2020 satte Norges Bank ned renten tre ganger, Danske Bank reduserte sin rente hele fem ganger. På den måten sikres kundene å alltid ha en av markedets beste renter.  

Akademikerne Pluss

  • 12 av 13 Akademiker-foreninger danner Akademikerne Pluss
  • På vegne av disse 12 foreningene i Akademikerne, forhandler Akademikerne Pluss frem de beste fordelene og tilbudene til medlemmene
  • Disse foreningene er med i Akademikerne Pluss: Arkitektenes fagforbund, Den norske legeforening, Den norske tannlegeforening, Den norske veterinærforening, Econa, Krigsskoleutdannede Offiserers Landsforening, Naturviterne, Norsk Lektorlag, Norsk psykolog forening, Samfunnsviterne, Samfunnsøkonomene og Tekna. 

Spar 13 500 kroner

Dette regnestykket viser enkelt hvor mye du kan spare, men først litt bakgrunnsinformasjon; utregningen baserer seg på en vanlig rente på 1,8 prosent og et lån på tre millioner.  

1,8% - 1,35% = 0,045% * 3 000 000 = 13 500 kroner. 

13 500 kroner på et år er mye penger, som du kan bruke på andre ting – kanskje investeringer eller sparing til noe du ønsker deg? 

Alltid den beste renten

En viktig ting å huske på er at renten kan gå opp og ned, men ved å være fagorganisert slipper du å ringe banken jevnlig for å forhandle til deg den beste renten – det er nemlig allerede gjort av fagforeningen. 

Når banken justerer boliglånsrenten, blir den automatisk endret for alle medlemmene i Akademikerne Pluss. Ergo; du slipper da å tenke på om du har riktig nivå på boliglånsrenten og behøver ikke å «passe på» banken, slik veldig mange har opplevd at man ellers må, sier Dahl.

- Bli medlem av Akademikerne, og få en av landets beste renter.

Aleksander Dahl
Leder for personmarked
Danske Bank Norge

Du er ikke alene

Visste du at nesten 1,3 millioner norske arbeidstakere var medlem i en arbeidstakerorganisasjon ved inngangen til 2020?

Bare i Akademikerne Pluss sine foreninger er det over 200 000 medlemmer, noe som betyr at du aldri er alene. Og med så mange med de samme interessene, er det også mange knallgode avtaler å benytte seg av. Husk å sjekke din forening for å finne gode avtaler på blant annet forsikring, bank, juridisk hjelp og kurs.

Og du, hvis du ikke har boliglånet ditt i Danske Bank enda, flytt lånet ditt for å spare flere tusen kroner hvert eneste år. 

Flytt boliglånet til Danske Bank

Vil du sikre deg gode vilkår på ditt boliglån, både nå og i årene fremover?

Som medlem i en av foreningene under Akademikerne Pluss skal du føle deg trygg på at du til enhver tid har en av markedets aller beste renter. Du slipper å bruke tid på å prute deg til en bedre pris, fordi foreningen allerede har gjort det for deg.

Få tilbud på boliglån
Søk om finansieringsbevis