Podcasten Bænkers (Karantene-spesial)

I forbindelse med koronaviruset spiller sjefstrateg Christian Lie sammen med programleder Fredrik Ask Stenrud inn podcaster med oppdateringer fra verdens finansmarkeder. 

Hør podcasten her

Siste nytt:


House View

Lys i enden av tunnelen

Etter et tøft år i coronavirusets tegn skaper en rekke faktorer grobunn for en viss optimisme for både global økonomi og investorer i 2021.

Ukesoppsummering

Neste års julegaver på forskudd i aksjemarkedet

November ligger an til å bli den beste måneden for globale aksjer noensinne, og med den største oppgangen på Oslo Børs siden mai 2009.

Ukesoppsummering

COVID-19: Mørk vinter før lysere vaksine-vår?

Koronasituasjonen i Europa er alvorlig, men vi ser lyspunkter ettersom flere land opplever avtagende smittevekst. Her får du en kort oppsummering av vaksine- og smitteutviklingen.

Drømmen om 2021

Aksjemarkedene har nettopp hatt sin beste tidagers periode siden juni med over ni prosent avkastning for globale aksjer målt i dollar. Ikke bare responderte investorene positivt på det foreløpige utfallet av presidentvalget i USA, men i enda større grad på nyheten om at en COVID-vaksine kan være nært forestående.

Fra blå bølge til uklart blandevann

I skrivende stund er det ikke klart hvem som blir president i USA, men mye tyder på at Biden går av med seieren. Trump har imidlertid gjort et langt bedre valg enn meningsmålinger og valgmodelleringer indikerte - en bekreftelse av polariseringen i velgermassen.

Ukesoppsummering

Vi forventer kortvarig aksjetrøbbel

De siste ukene har vist oss at aksjemarkedenes oppdrift har avtatt i takt med et ikke ubetydelig antall risikofaktorer. Mange får en guffen følelse når COVID-19 igjen overtar overskriftene både i Norge, Europa og USA, og bare minnet om de store kursfallene og den historiske dype resesjonen kan skape uro.

USA-valget

Slik kan presidentvalget i USA påvirke aksjemarkedene

Valgresultatet vil kunne påvirke de globale aksjemarkedene i begge retninger. En ryddig valgprosess og et resultat den andre kandidaten godkjenner, vil bety mye for hvilken vei pilene vil peke, ifølge vår sjefstrateg Christian Lie. 

5 ingredienser i din suksessoppskrift som fondssparer

Et historisk lavt rentenivå er hverken inspirerende eller lønnsomt dersom man ønsker å spare langsiktig. Spesielt ikke dersom vi antar at formålet med sparingen er å bevare eller øke kjøpekraften på pengene, slik at de får like stor eller større praktisk nytteverdi i fremtiden når vi må anta at varer og tjenester er dyrere enn i dag.

Ukesoppsummering

Kina - verdensmester i økonomi 2020

IMF la nylig frem nye prognoser og spådommen er klar; Kina vil bli den eneste større økonomien som opplever positiv BNP-vekst i år. Hvorfor lykkes kineserne, og hvilke konsekvenser kan dette få for verden for øvrig fremover?

Andre tema