29d0e4eb-00090252-440dc1f7

- Derfor settes styringsrenta opp

Det er god vekst i norsk økonomi, og kapasitetsutnyttingen synes nå å være på normalt nivå. Sjeføkonom Frank Jullum forklarer hvorfor Norges Bank har valgt å sette opp renten.

 

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

29. mars: I permabjørnens storhetstid

Vi snakker om tre saker som må på plass for å unngå økonomisk krise i 2019, Brexit og et aksjemarked på hold.

Lytt nå


d2e7ed4e-00090252-7296cb77

 

 

Se tidligere Kickstart-sendinger

Siste nytt:


Verken krise eller fest for verdensøkonomien

Godtfolk! Skuffende utvikling i Kina og Europa, Brexit, inverterte rentekurver og livredde sentralbanker har i år økt frykten for at verdensøkonomien er på vei inn i en alvorlig nedtur.

Norsk økonomi trosser globalt kladdeføre

Det er typisk norsk å være…litt annerledes? For tiden skiller vi oss i det minste ut i positiv økonomisk forstand, for mens verdensøkonomien preges av vekstbrems, skuffende industriaktivitet og halvskremte sentralbanker, går det meste i riktig retning her hjemme. 

Tett tåke og fem meter sikt

Hei igjen, denne gangen skriver jeg om at ting har blitt vrient. Normalt er det jo utfordrende nok å spå utviklingen i finansmarkedene, men forholdene preges nå av solgløtt, vårtegn og tett tåke om hverandre. 

Fra handelskrig til teknologikrig

Takk for at du har begynt å lese. Er du interessert i forholdet mellom verdens to stormakter, USA og Kina, anbefaler jeg å lese resten! Handelskrigen har skapt dårligere stemning og bidratt til lavere aktivitet i verdensøkonomien det siste året. 

Aksjemarkedet belønner de fryktløse

Selv om flere usikkerhetsmomenter fortsatt skaper nervøsitet i finansmarkedene, byr aksjer på det mest attraktive avkastningspotensialet, mener strateg Christian Lie. I den nye Quarterly House View forklarer han hvorfor og peker ut de mest interessante investeringsområdene.

Takk og lov for god service!

Kjære leser, verdensøkonomien har vært en kilde til bekymring de siste månedene, spesielt oppbremsingen i Europa og Kina. Selv om vi lenge har forventet at 2019 vil bli et rimelig godt år, har ferske lyspunkter fra nevnte regioner vært etterlengtet også av oss. 

Overdrevne signaler fra aksje- og rentemarkedet

God fredag! Aksjemarkedet har etter den sterke kursoppgangen siden årsskiftet blitt mer sårbart for dårlige nyheter, og vi tror flere perioder med markedsuro må forventes de neste månedene.

Vinterlig surfe-analogi

God fredag! Aksjemarkedene har fortsatt sin ufortrødne opptur, drevet av forsiktige sentralbanker, forventninger om handelsavtale mellom USA og Kina og styrketegn fra amerikansk økonomi. 

Vil verdenshandel dempe eller forsterke en økonomisk nedtur?

Godtfolk! Ny E6 helt fra Oslo til Hamar har gjort verden litt mindre for oss hedmarkinger, og vi føler oss mer globaliserte. De siste årene har det florert rykter om globaliseringens død, men både lokal veiutbygging og andre litt mer internasjonale forhold tyder på at ryktet er overdrevet.

Andre tema