ebb99664-00090252-ba0bdcd2

- Ingen motvind for norsk økonomi i 2019

Ved årsskiftet ble Danske Banks makroøkonomiske utsikter presentert i rapporten Nordic Outlook. - Vi ser for oss at norsk økonomi ikke utsettes for noen motvinder, med mindre vi får en global resesjon, sier sjeføkonom.. 

 

Les hele saken

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

25. januar: Politisk sjefstrateg

Vi snakker om positiv stemning i et marked preget av nedjusteringer samt stor sannsynlighet for en løsning i handelskonflikten mellom Kina og USA.

Lytt nå

416f9235-00090252-f0e67c25

Siste nytt:


Vinterlig surfe-analogi

God fredag! Aksjemarkedene har fortsatt sin ufortrødne opptur, drevet av forsiktige sentralbanker, forventninger om handelsavtale mellom USA og Kina og styrketegn fra amerikansk økonomi. 

Vil verdenshandel dempe eller forsterke en økonomisk nedtur?

Godtfolk! Ny E6 helt fra Oslo til Hamar har gjort verden litt mindre for oss hedmarkinger, og vi føler oss mer globaliserte. De siste årene har det florert rykter om globaliseringens død, men både lokal veiutbygging og andre litt mer internasjonale forhold tyder på at ryktet er overdrevet.

Om krisefrykt, kurver og duer

God fredag! 2019 har fått en flying start i aksjemarkedet med beste januar-måned for amerikanske aksjer siden 1987. Stemningsløftet kommer etter forventninger til handelsforhandlingene mellom USA og Kina, flere gode selskapsresultater i USA, seksti stimulerende tiltak i Kina det siste året, og en amerikansk sentralbank som har satt flere renteøkninger på vent.

Nyttårsfest på ustødige ben

Kjære leser! Verdien av globale aksjer har steget fem prosent siden årsskiftet – på linje med kursoppgangen på samme tid i 2018. Overdrevent store kursfall i desember, positive signaler fra forhandlingene mellom USA og Kina, samt forventning om færre rentehevinger i USA har bidratt til stemningsløftet. 

Noen oppløftende og nedbrytende småhistorier

Godtfolk! Aksjemarkedsgudene har skjenket oss en god start på 2019, med norske og globale aksjer opp over fire prosent siden årsskiftet. Av 12 handelsdager i år har Oslo Børs steget 8, noe som vitner om et stemningsskifte etter julemånedens kursmassakre.

Om handelsbetennelse og Brexit-tips

God fredag folkens! Det føles jammen godt når aksjemarkedet kommer seg til hektene og legger ragnarokk-frykten på is. Tre drivere har løftet stemningen; en amerikansk sentralbank mindre skråsikker på antallet rentehevinger fremover, oppløftende signaler fra handelsforhandlingene mellom USA og Kina, og ikke minst investorer som har benyttet muligheten til å kjøpe billigere aksjer. 

Nordic Outlook: - Ingen motvind for norsk økonomi i 2019

Ved årsskiftet ble Danske Banks makroøkonomiske utsikter presentert i rapporten Nordic Outlook. - Vi ser for oss at norsk økonomi ikke utsettes for noen motvinder, med mindre vi får en global resesjon, sier sjeføkonom.

Lys i tunnelen, men først kommer kanskje toget

Godt nyttår, kjære leser! Måtte det nye bli noe bedre enn det gamle, i hvert fall på avkastningsfronten. 2018 ble et bekymringenes år som etter hvert bidro til negativ avkastning i de fleste aksjemarkeder. 

Ingen resesjon, men utfordringer gjenstår

God fredag! Børsene raser og frykten råder, men vi maner til ro og besinnelse. Det er ingen tvil om at det er mye å bekymre seg over, men vi tror ikke en dyp krise er under oppseiling.

Andre tema