f3fdc73c-00090252-3d86b6ab

- Det ser veldig positivt ut

Lav arbeidsledighet og høy lønnsvekst er noe av det som kjennetegner norsk økonomi så langt i år. Sjeføkonom Frank Jullum gir deg siste oppdatering

 

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

23. oktober: To faktorer som kan løfte markedet i 2020

Vi snakker om de viktigste markedsdriverne og to ting som kan bidra til aksjeløft i 2020. 

Lytt nå


dad1ea04-00090252-fc8996bc

 

 

Se alle webinar

Siste nytt:


Den amerikanske elefanten i rommet

Kjære leser! Verden er i en spesiell situasjon med høy politisk og økonomisk usikkerhet.

Alle gode ting er fire

I mange måneder har bekymringene dominert, og selv om aksjemarkedene har trukket oppver, har mange vært nervøse med hensyn til politikk, økonomi og finansmarkeder. 

5 faktorer som avgjør aksjeavkastningen fremover

Godtfolk! 2019 har så langt vært et prima eksempel på det velkjente Hamar-ordspillet "all bull markets climb a wall of worry". Vi er forberedt på markedsuro fremover, men her er de fem faktorene som vil avgjøre aksjeavkastningen fremover.

Dollar til glede og besvær

Kjære leser! Den amerikanske valutaen er verdens viktigste og er involvert i over 80 prosent av alle transaksjoner og 60 prosent av globale valutareserver. Forklaring og mer valutafokus følger i dagens meningsytring.

Jokere, bra ting og bekymringer!

Godtfolk! I tider som disse kan det være greit å forsøke å få litt oversikt i virvaret av lyspunkter og dommedagsprofetier.

Aksjemarkedet belønner de fryktløse

Selv om flere usikkerhetsmomenter fortsatt skaper nervøsitet i finansmarkedene, byr aksjer på det mest attraktive avkastningspotensialet, mener strateg Christian Lie. I den nye Quarterly House View forklarer han hvorfor og peker ut de mest interessante investeringsområdene.

Jokere bra ting bekymringer

Godtfolk! I tider som disse kan det være greit å forsøke å få litt oversikt i virvaret av lyspunkter og dommedagsprofetier. 

I hjertet av den globale oppbremsingen

Kjære leser, den europeiske industrien har havnet i en perfekt storm bestående av lavere global vekst, destruktiv proteksjonistisk Trump-bølge og uforløst Brexit.

Statsbudsjettet 2020 - Nyheter på skatteområdet

Som ventet inneholder Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020 ingen store endringer på skatteområdet. I motsetning til de senere inntektsår, foreslås det ingen endringer i skattesatsene. Dette innebærer at dagens skattesatser på alminnelig inntekt, lønn, utbytte, formue m.m. videreføres også for 2020. 

Økonomisk grenseland og (u)virkelighets-TV

Kjære leser! Det kan ikke stikkes under en stol at verdensøkonomien har blitt svakere gjennom 2019. Dagens skribleri gir en kort oppsummering av makroen og politikken.

Andre tema