f3fdc73c-00090252-3d86b6ab

- Det ser veldig positivt ut

Lav arbeidsledighet og høy lønnsvekst er noe av det som kjennetegner norsk økonomi så langt i år. Sjeføkonom Frank Jullum gir deg siste oppdatering

 

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

28. august: Pinocchio i Det hvite hus

Vi snakker om redusert tilbud i aksjemarkedet, et avslappet forhold til sannhet på Twitter og en global økonomi i seig utvikling.

 

Lytt nå


dad1ea04-00090252-fc8996bc

 

 

Se alle webinar

Siste nytt:


USA vs Kina med spillebriller

Godtfolk! Det nærmeste vi nå kommer en magisk eliksir for verdensøkonomien er en avslutning av handelskrigen.

Quarterly House View Sommer 2019

En enkelt tweet fra Donald Trump har snudd finansmarkedene opp ned, men vil etter vårt syn ikke utløse en ny global krise. Vi forventer turbulente markeder på kort sikt, men tror likevel aksjekursene vil stå noe høyere om tolv måneder enn i dag.

Politisk vippeposisjon for finansmarkedene

Godtfolk! Markedsutviklingen kjennetegnes nå av sjeldent stor uenighet. Amerikanske og europeiske aksjer er i solid tosifret pluss siden årsskiftet, samtidig som risikopåslagene for selskapsobligasjoner fortsatt er lave – og begge deler lukter av optimisme.

Gjørmebad fremfor krasjlanding for verdensøkonomien

2019 har så langt gitt oss en tsunami av usikkerhet. Handelskonflikt, økonomisk oppbremsing, svakere inntjeningsvekst, store rentefall, inverterte rentekurver og tvil rundt sentralbankenes kredibilitet.   

Negativ rente er farlig i store doser

Negative renter - farlig medisin i store doser

Fra pluss til minus? Negative renter var utenkelig for bare noen år siden, men har nå blitt virkelighet i mange land. 

Idyllisk bilde av dame på en strand

Før du selger alle aksjefondene i resesjonsfrykt

Anbefalt lesning! Helt seriøst altså, fordi dette er et forsøk på å sette krisefrykten i perspektiv.

Aksjemarkedet belønner de fryktløse

Selv om flere usikkerhetsmomenter fortsatt skaper nervøsitet i finansmarkedene, byr aksjer på det mest attraktive avkastningspotensialet, mener strateg Christian Lie. I den nye Quarterly House View forklarer han hvorfor og peker ut de mest interessante investeringsområdene.

Godt første halvår av 2019

Christian Lie, investeringsstrateg i Danske Bank, gjør opp halvårsstatus for finansmarkedene og vurderer framtidige avkastningsmuligheter.

Aksjer stiger, renter faller – forstå det den som kan

Kjære leser! Verdensøkonomien bremser opp og utsiktene for industrien er på svakeste nivå siden 2012. Jobbveksten har falt i USA, Tyskland og Kina og handelsvolumene er fallende for første gang siden finanskrisen. Bekymrede investorer bidrar til stigende kurser på sikre statspapirer, som er ensbetydende med fallende markedsrenter. 

Andre tema