ffd6e34d-00090252-4eb70c2b

Frank Jullum om oljeprisfallet

Oljeprisen steg mye mot sommeren, men prisene går nå ned igjen. Hva skjer? Se videoen og få en oppdatering fra vår sjeføkonom Frank Jullum. 

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

16. november: En god historie

Trump-finte i Iran senket oljeprisen og nullvekst i Japan, Tyskland og Italia. 

Lytt nå

416f9235-00090252-f0e67c25

Siste nytt:


Ingen resesjon, men utfordringer gjenstår

God fredag! Børsene raser og frykten råder, men vi maner til ro og besinnelse. Det er ingen tvil om at det er mye å bekymre seg over, men vi tror ikke en dyp krise er under oppseiling.

Stormfulle markeder - lyspunkter og bekymringer

Hallo i luken! Å ha penger i aksjefond er en prøvelse om dagen. Etter flere år med god avkastning slår bølger av bekymringer nå over oss. Selv om vi vet at perioder med kursfall er en naturlig del av aksjesparing og at vi har vært igjennom det før, tenker mange av oss «this time is different» og at det bare er spørsmål om tid før våre investeringer råtner på rot. 

Historien om en amerikansk elefant

God fredag folkens! Hadde aksjemarkedet vært en transatlantisk flyvning hadde vi for lengst fått beskjed om å feste setebeltet og rette opp stolryggen. November har så langt vært trøblete, og ikke minst for Oslo Børs som har blitt smittet av en halvsyk oljepris. 

Lavere aksjekurser = lavere risiko

Jeg har tidligere skrevet om at tiden fremover i større grad vil preges av Shakin’ Stevens enn en dans på roser. En spådom vi allerede ser konturen av med store utslag både opp og ned på børsene. At verdien av globale aksjer er ned 8 prosent i oktober og 5 prosent siden årsskiftet, indikerer at mye negativt allerede er priset inn i aksjekursene.

Et stabilt ustabilt aksjemarkedsklima

Fredag, og vi kan puste ut! Denne uken ble bedre for fondspengene våre enn den foregående. Det er likevel for tidlig å vifte med det hvite flagget og konkludere med at det bare blir det fryd og gammen herfra. Uansett bevegelser opp og ned på børsene anbefaler vi ingen å forsøke seg på markedstiming. 

Brexit er ingen katastrofe for investorer, men….

Hvordan verden ser ut etter britenes exit fra EU er fortsatt uklart, og usikkerheten øker stadig. Danske Banks sjefstrateg, Christian Lie, analyserer situasjonen fra en investors ståsted. 

En historie om hvitvin & lykke

Hurramegrundt for en uke. Store kursfall i aksjemarkedet og skrekk & gru–overskrifter i avisene. Spådommer om at aksjemarkedet skal ned 12 eller 15 prosent.

Flere enn meg som ser ut som et spørsmålstegn?

Fredag igjen folkens! Det er ikke enkelt å forstå seg på det som skjer i finansmarkedene om dagen. Alt var mye lettere i fjor. Nå er ting rotete. 

Krasj og fem andre spennende temaer

Hvem er årets aksjeverdensmester? Noreg!! I hvert fall så langt i 2018, da. Med over femten prosent avkastning siden årsskiftet har Oslo Børs knust alle andre aksjemarkeder i verden, til og med børsene i Qatar, Abu Dhabi, Sør-Afrika og Tunis. 

Andre tema