Siste nyttKortfattet verdensoversikt fra hjemmekontor

Hei folkens, dette har vært litt av en uke. Hadde nesten glemt av de rare grå greiene oppe i lufta som sperrer for sola og som det renner vann fra. Selv om sjokkpotensialet var betydelig også i finansmarkedene denne uka, med en haug med nye tall og rentemøter, har ting stort gått som ventet og sånt’no liker jo de fleste som investerer.

Den viktigste investeringskommentaren du leser i dag

Helt seriøst, altså – for i dag skriver jeg om noe som forhåpentligvis kan sette vår krisefrykt i perspektiv. Som investorer er vi mennesker nemlig litt håpløse og mer styrt av følelser enn vi liker å innrømme. Studier viser at smerten vi opplever ved et tap i finansmarkedene, er dobbelt så stor som gleden vi opplever ved tilsvarende gevinst.

Om uforutsigbarhet og synkronsvømming

Hei igjen! Politisk sett har dette vært en dramatisk uke – med utfoldelsen av en italiensk politisk tragedie og med en uforutsigbar President Trump i en global hovedrolle. Kombinert med en verdensøkonomi som ser ut til å gå fra et synkronisert crescendo til mer hverdagslige problemer, vil dette begrense euforipotensialet i finansmarkedene fremover. Sannsynligheten for en alvorlig nedtur er likevel begrenset og vi beholder vår overvekt i aksjer. 

Double trouble?

Kom mai du skjønne milde! Enda en inneklemt fredag snart unnagjort og da venter selvsagt en lang pinsehelg! Vi har det godt og jaggu steg også de fleste aksjemarkedene videre denne uka. Fremgangen i verdensøkonomien fortsetter, men har giret ned et hakk. Selv om vi tror mye ligger til rette for aksjer også fremover, er det ingen mangel på urokråker- for eksempel en sterkere amerikansk dollar og utsikter til populistisk regjeringsmakt i Italia.

Er oljesmurt søtt eller surt?

Den beste fredagen er vel en god gammeldags inneklemt en? Endelig har vi fått litt glid i aksjemarkedet igjen, og da særlig på Oslo Børs som nyter godt av høyeste oljepris siden november 2014.

Derfor kjøper vi Emerging Markets-aksjer nå

God fredag! Danske Bank har nylig økt andelen aksjer fra de globale vekstmarkedene til overvekt. I dagens kommentar forklarer jeg hvorfor. 

Nedgiring av økonomien

Økonomisk nedgiring, men fortsatt høyt turtall

God fredag, folkens! Denne gangen bringer jeg til bords noen småbekymrende nyheter, men det er heldigvis ikke noe vi (eller du) bør miste nattesøvnen av. 

IT-aksjer "hot or not"?

Flere store amerikanske teknologiselskaper har havnet i massivt uvær, og spørsmålet er om dette bare er begynnelsen. 

Skjebnetime for amerikanske aksjer

Kan de kommende amerikanske regnskapstallene dempe uroen i aksjemarkedet, eller blir det et mageplask? Danske Banks seniorstrateg Christian Lie vurderer utsiktene.

Andre tema