713576b3-00090252-e390e5fc

 Webinar 12. oktober:

Utsikter for norsk økonomi

 

Norge er på full fart inn i en periode preget av økende økonomisk optimisme, rekordlav arbeidsledighet og mer fart i oljesektoren. "Norge fyrer på alle sylindre", er dommen fra sjeføkonom Frank Jullum.

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

19. oktober: Skepsis demper uro

Stabilisering i aksjemarkedet, svake veksttall fra Kina og en dempet rentefrykt i USA.

Lytt nå

290235dd-00090252-1fc1fd94

Siste nytt:


Et stabilt ustabilt aksjemarkedsklima

Fredag, og vi kan puste ut! Denne uken ble bedre for fondspengene våre enn den foregående. Det er likevel for tidlig å vifte med det hvite flagget og konkludere med at det bare blir det fryd og gammen herfra. Uansett bevegelser opp og ned på børsene anbefaler vi ingen å forsøke seg på markedstiming. 

Brexit er ingen katastrofe for investorer, men….

Hvordan verden ser ut etter britenes exit fra EU er fortsatt uklart, og usikkerheten øker stadig. Danske Banks sjefstrateg, Christian Lie, analyserer situasjonen fra en investors ståsted. 

En historie om hvitvin & lykke

Hurramegrundt for en uke. Store kursfall i aksjemarkedet og skrekk & gru–overskrifter i avisene. Spådommer om at aksjemarkedet skal ned 12 eller 15 prosent.

Flere enn meg som ser ut som et spørsmålstegn?

Fredag igjen folkens! Det er ikke enkelt å forstå seg på det som skjer i finansmarkedene om dagen. Alt var mye lettere i fjor. Nå er ting rotete. 

Krasj og fem andre spennende temaer

Hvem er årets aksjeverdensmester? Noreg!! I hvert fall så langt i 2018, da. Med over femten prosent avkastning siden årsskiftet har Oslo Børs knust alle andre aksjemarkeder i verden, til og med børsene i Qatar, Abu Dhabi, Sør-Afrika og Tunis. 

Dette betyr renteøkningen for bedrifter i Norge

Hør hva Sjeføkonom Frank Jullum sier om Norges Bank sin siste renteøkning.

Geografitime med østlige lyspunkter

Aksjer og renter trakk nordover, mens Trump nok en gang rettet handelsskytset østover og må se sin oppslutning på meningsmålingene trekke i sørlig retning

Fra shorts til Gore Tex

God fredag! Før vi tar helg, kommer en liten værmelding fra oss i Danske Bank. Innimellom må vi regne med at det blir litt uvær også i porteføljeoversikten. Om det varer en dag eller to, eller enda lenger, når det først pøser ned – er det ingen som vet. 

Populisme truer finansmarkedene

Den amerikanske presidentens politiske agenda innebærer en økende risiko for en større krise i finansmarkedene og kan koste det synkrone globale oppsvinget. Likevel ser vi interessant potensial i aksjer - ikke minst i Asia.

Andre tema