f3fdc73c-00090252-3d86b6ab

- Det ser veldig positivt ut

Lav arbeidsledighet og høy lønnsvekst er noe av det som kjennetegner norsk økonomi så langt i år. Sjeføkonom Frank Jullum gir deg siste oppdatering

 

Mest lest akkurat nå


Podcast: 

Danske Bænkers 

21. juni: Sommeravslutning

Vi snakker om rekorder i markedet, offensive sentralbanker og en normalt uforutsigbar Trump.

 

Lytt nå


dad1ea04-00090252-fc8996bc

 

 

Se alle webinar

Siste nytt:


Godt første halvår av 2019

Christian Lie, investeringsstrateg i Danske Bank, gjør opp halvårsstatus for finansmarkedene og vurderer framtidige avkastningsmuligheter.

Aksjer stiger, renter faller – forstå det den som kan

Kjære leser! Verdensøkonomien bremser opp og utsiktene for industrien er på svakeste nivå siden 2012. Jobbveksten har falt i USA, Tyskland og Kina og handelsvolumene er fallende for første gang siden finanskrisen. Bekymrede investorer bidrar til stigende kurser på sikre statspapirer, som er ensbetydende med fallende markedsrenter. 

Quarterly House View Sommer 2019

En enkelt tweet fra Donald Trump har snudd finansmarkedene opp ned, men vil etter vårt syn ikke utløse en ny global krise. Vi forventer turbulente markeder på kort sikt, men tror likevel aksjekursene vil stå noe høyere om tolv måneder enn i dag.

Verre før bedre for verdensøkonomien

Kjære leser! Det er mange ting som kan påvirke utviklingen i finansmarkedene, som stemningen blant investorer, renteutsikter, inflasjon, offentlig pengebruk og politikk. I det lange løp er det likevel økonomisk vekst og lønnsomhetsutvikling som er de grunnleggende bærebjelkene for hvordan avkastningen blir i aksjemarkedet. 

Halvgodt & blandet

Hei igjen! En rask titt på aksjeavkastningen i år og mye ser ut til å være i skjønneste orden - med norske, europeiske og amerikanske børser fortsatt opp ti-tolv prosent. Under vannskorpen vaker derimot usikkerheten.

Revidert budsjett 2019 og andre viktige skattenyheter

Regjeringen la i dag frem forslag til revidert budsjett for 2019. På skatteområdet innebærer forslaget svært få endringer for personlige skattytere, og ingen materielle endringer for selskaper og andre næringsdrivende.

5 + 5: oppløftende og utfordrende

Aksjemarkedene har mistet oppdrift med god hjelp fra Mr. Trump. S&P 500 har falt seks av de siste syv handelsdagene, men er fortsatt opp fjorten prosent siden årsskiftet – om lag samme nivå som for globale aksjer.

Børsrekorder og ryggmargsreflekser

Kjære leser! Kombinasjonen av vårtegn i verdensøkonomien og fortsatt lave renter har drevet aksjekursene 23, 16, 15 og 10 prosent høyere for henholdsvis kinesiske, amerikanske, europeiske, og norske aksjer i år

Aksjerekyl med skepsis

Vel overstått påske! Tilbake til hverdag og gråvær kan vi heldigvis se tilbake på en fantastisk start på avkastningsåret 2019. I løpet av de siste syv månedene har amerikanske aksjer først falt nitten prosent, for deretter å komme sterkt tilbake med en oppgang på 22 prosent til ny historisk toppnotering. 

Andre tema